Program

Why So Silent #33 Stockholm w/ Varg Live, Błażej Malinowski Live

3 oktober kl. 19:00 – 23:00
Barbro
Hornstulls strand 13
Stockholm

Biljetter

Why so silent är en serie stumfilmsföreställningar med levande musik som har funnits i Polen i fyra år. Precis som gamla tiders stumfilmspianister gör nutida elektroniska musiker musikillustrationer till intressanta, originella filmer. Curator och projektledare är musikern, radiojournalisten och DJ-en Błażej Malinowski, som samarbetar med skivbolag som The Gods Planet, Technosoul, Silent Season, Phorma och Kontrafaktum.

Nu gästspelar projektet i Sverige i samarbete med Krzysztof Karlsson och med stöd från Polska institutet i Stockholm. Denna unika kväll på Barbro (källaren) får vi höra två musiker: Varg (Jonas Rönnberg) och den polske projektledaren Blazej Malinowski. Båda spelar egen musik live till speciellt utvalda stumfilmer. 

Kvällen inleds med samtalsserien Grammofon där journalisten Mats Almegård bjuder in den polska artisten Błażej Malinowski som tar med sina favoritskivor. Sedan lyssnas det och diskuteras. Det blir ett samtal på scen kring musiken på skivspelaren och vad den säger om den person som valt musiken. Samtalet publiceras också som en podcast. Läs mer på Facebook-evenemanget

Tider:
19:30 - Gram[m]ofon - Mats Almegård intervjuar Błażej Malinowski
20:30 - Varg (Northern Electronics, Posh Isolation)
21:30 - Blazej Malinowski (The Gods Planet, Technosoul)

ARTISTS:
Błażej Malinowski

är en producent, DJ och radiojournalist bosatt i Berlin. Han samlar på vinylskivor och föremål med potential att skapa musik. I sitt arbete är han besatt av musikgenrer som är släkt med techno och djupa minimalistiska former. Han är initiativtagare till och curator för projektet Why So silent där avantgarde-stumfilmer visas till ackompanjemang av levande elektronisk musik. Han är också medgrundare till projektet Fünfte Strasse, med ett radioprogram och återkommande eveneamng med techno och elektronisk musik. Han samarbetar med The Gods Planet, Technosoul, Silent Season, Phorma och Kontrafaktum.
Facebook
www.facebook.com/malinowskiblazej
Soundcloud
soundcloud.com/menesmusic
Rasident Advisor
www.residentadvisor.net/dj/blazejmalinowski

Varg

Jonas Rönnberg driver en listig verksamhet under pseudonymen Varg.

Hemliga utsändningar och tydliga ställningstaganden från technons hjärta bor granne med självbekräftande liveframträdanden innehållande en vitalitet och ett fokusdjup som sällan går att frammana så instinktivt. Med en ständigt ökande närvaro skapar Varg en mening i den dekadenta överdos som är typisk för dagens undergroundmusik. Och när han producerar verk enligt sin egen fruktbara plan stannar hans knappt kontrollerade kaos inte upp för att se efter om du har märkt det.

Tillsammans med Abdulla Rashim driver Rönnberg det stockholmska skivbolaget Northern Electronics som kastar en kryptisk skugga från norr över klubbmusikens aktuella estetiska plattformar, liksom över den experimentella musikens långa båge. Det sistnämnda märks tydligast i form av samarbetspakten med Posh Isolation från Köpenhamn, vars mest framträdande resultat är gruppen Body Sculptures där Rönnberg samarbetar med Loke Rahbek, Puce Mary och andra unika röster i dagens europeiska elektroniska musik.

Facebook
www.facebook.com/vargrav
Soundcloud
soundcloud.com/varg
Rasident Advisor
www.residentadvisor.net/dj/varg

 


Foto: Ur filmen Häxan och Grammofon Stockholm

« Tillbaka
      
Website Security Test