Program/Events
MARS 2019
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Följ oss
Program

Polska gäster på Stockholms Internationella Seriefestival 2018

5-6 maj 2018
Kulturhuset Stadsteatern, plan 3, Ytttre foajé
Stockholm
lördag 5 maj 2018 11.30-13.00 Serieteket, plan 2
En kort föreläsning om den polska seriescenen och ett samtal med serietecknarna


Den tjugonde upplagan av Stockholms Internationella Seriefestival fokuserar till stor del på Japan och japanska influenser på västvärldens serier. Även de polska och tjeckiska seriescenerna blir belysta då båda nationerna firar sina officiella hundraårsjubileer i år.
Vi fortsätter vårt uppskattade samarbete med Seriefestivalen för tredje året i rad – och i år blir det lite extra fokus då Polen firar officiellt hundraårsjubileum som nation. Räkna med intressanta nedslag i såväl den samtida som den dåtida polska Seriescenen.

Festivalen gästas av:

Berenika Kołomycka (född 1983), serietecknare, skulptör och grafisk konstnär. Hon utbildade sig på skulpturavdelningen vid Konsthögskolan i Warszawa och arbetade senare tillsammans med Grzegorz Janusz och Marzena Sowa. Vinnare av Grand Prix på Seriefestivalen i Łódź 2011. Hennes verk har pulbicerats i polska och utländska tidningar, antologier och även skolböcker.

Wojciech Stefaniec (född 1980), serietecknare, grafisk formgivare, affischdesigner och omslagsillustratör till böcker, tidningar och musikalbum. Har skapat ett flertal serier, varav två: NOIR (2013) och Wróć do mnie, jeszcze raz (="Kom tillbaka till mig ännu en gång", 2016) fick den polska serieföreningens pris för årets bästa seriealbum. Han arbetar för närvarande med författaren Daniel Odija med den nya serieboken Teatrologia Bardo.

Paweł Timofiejuk (född 1978) serieredaktör och förläggare, ägare av det polska serieförlaget timof i cisi wspólnicy (timof comics), som har funnits sedan 2006 och som kommer att ställa ut på vår seriemarknad. Utbildad statsvetare, seriefrämjare, festivaldirektör för festivalen Komiksowa Warszawas och ordförande för den polska serieföreningen. Skriver också seriemanus, främst med sociala och historiska teman.

« Tillbaka
      
Website Security Test