Program

Marfa och Love songs av den polske konstnären Wilhelm Sasnal visas på Bio Rio

11 oktober kl. 20.00

Bio Rio
Hornstulls strand 3

Under hösten 2011 visar  Film i Samtidskonsten  filmer av några av samtidens mest framstående konstnärer. En av dessa konstnärer är den polske Wilhelm Sasnal. 

Wilhelm Sasnal (f. 1972, Tarnów) är främst målare men har också ägnat sig åt fotografi, film och video. Både hans långfilmer och kortfilmer produceras med utgångspunkt i hans intresse och fascination för popmusik och bilder av de platser och länder han besökt och bott i.

Wilhelm Sasnal har ställt ut på flera institutioner för konst internationellt bland annat Centre Pompidou, Paris, CAC – Centro de Arte Contemporàneo, Malaga, Spanien och Stedelijk Museum, Amsterdam. Hans verk ingår i samlingar så som Charles Saatchi, Tate Modern och Moderna Museet i Warszawa. Under hösten har Wilhelm Sasnal en pågående utställning på Whitechapel Gallery i London.
Den 11 oktober kommer Film i samtidskonsten att visa två filmer av Wilhelm Sasnal, Marfa, 26 min Polen (2005) och Love songs, 10 min Polen (2005).

FIS
(Film i samtidskonsten) är ett konstfilmprogram som vill utforska strömningar inom samtida film- och videokonst. Tanken är att påvisa en bredd av filmer som varierar i berättarteknik, narration och tematik. I samarbete med konstnärer och institutioner runt om i världen är vårt långsiktiga mål att skapa en av de mest omfattande undersökningarna och presentationerna av samtida konstfilm som någonsin gjorts i Sverige. Under hösten visar Film i Samtidskonsten film på Bio Rio och biografen Zita i Stockholm. Höstens program består av filmer av tolv konstnärer från olika delar av världen. Vi kommer att visa filmer av ett flertal uppmärksammade konstnärer, många av dessa filmer har aldrig tidigare visats i Stockholm.

Mer information: www.filmisamtidskonsten.se

« Tillbaka
      
Website Security Test