Program

Sånger av Frédéric Chopin

23 mars 2020 kl 18.30
Almtunakyrkan
Torkelsgatan 2D, Uppsala


I år är det 210 år sedan Frédéric Chopin föddes. Svensk-polska föreningen i Uppsala och Polska institutet i Stockholm uppmärksammar i samarbete med Almtunakyrkan jubileet för en av världens mest älskade och berömda kompositörer och pianister med en konsert. Programmet består mestadels sånger av Chopin, men även andra polska tonsättare, bl a Ignacy Jan Paderewski. som var framstående pianist  och kompositör, och även politiker. I det återuppståndna Polen efter första världskriget var Paderewski landets förste premiärminister och utrikesminister.

Konsertprogrammet innehåller också några överraskningar.

Marzena Frankowska, sång
Marek Mazur, piano


Marzena Frankowska är en polsk sångerska som 2017 avslutade sin sångutbildning vid musikhögskolan i Poznań med högsta betyg. I 12 år har hon också utbildat sig till violinist. Sedan 2015 har hon uppträtt på Teatr Wielki i Poznań och på operafestivaler i Polen och Västeuropa.

Marek Mazur är en polsk pianist som sedan 2012 har gett konserter i Poznań, födelsestaden Wałbrzych och andra polska städer. Han har deltagit och vunnit priser i polska och internationella pianist- och kammarmusiktävlingar. 2017 avslutade han sina påbyggnadsstudier vid musikhögskolan i Poznań med högsta betyg. Han tillbringade ett år vid musikhögskolan i Malmö och utvecklade sitt pianospel ytterligare under professor Hans Pålssons ledning.


Biljetter: 50 kr SWISH till 123 245 23 32, ange "Konsert 23 mars".

Konserten arrangeras av Svensk-Polska föreningen i Uppsala och Polska institutet i Stockholm i samarbete med Almtunakyrkan.


Marzena Frankowska, Foto Ksenia Szawszyszwili   

Marzena Frankowska, Foto: Ksenia Szawszyszwili        Marek Mazur, Foto: Oskar Jaśkiewicz  


Foto: Paweł Kania

 

 

« Tillbaka
      
Website Security Test