Program

Rex Animationsfestival på Klarabiografen

11-15 oktober 2017
Klarabiografen
Stockholm

För det 3:e året i rad presenterar animationsfestivalen REX europeisk animationskonst på Klarabiografen i Kulturhuset Stadsteatern. Festivalens program är fullspäckat med innovativa europeiska animationsproduktioner och under fem dagar visas över 50 korta och långa filmer från 13 olika europeiska länder.

Animationens värld är oändligt kreativ och i årets program har REX försökt samla en så bred blandning som möjligt av olika tekniker, stilar och kreativa röster. Resultatet är ett program med något för alla smaker och åldrar: komedier, kärlekshistorier, dystopier, äventyr... Upptäck det bästa av europeisk animationskonst just nu!

Festivalens fyra långfilmer visas en gång var medan samlingsföreställningarna av kortfilmer visas två gånger var. Grundidén för festivalen är att visa att animation är mycket mer än bara barnfilm, festivalen har därför flera kortfilmspaket som är riktade specifikt till en vuxen publik, liksom spanska långfilmen Psiconautas. Söndagens program är däremot ägnat åt barnfamiljer, och hela söndagsprogrammet lämpar sig för publik i alla åldrar.

Festivalen bjuder även på regissörsbesök med Q & A-tillfällen, workshops och skolvisningar samt tävlingen REX Student Animation Award som riktar sig till svenska animationsutbildningar. Priset delas ut för andra gången i år.

Läs hela pressmeddelandet här

Foto: Loving Vincent, Løvorphosis

« Tillbaka
      
Website Security Test