Program/Events
JUNI 2020
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Följ oss
Program

DIK Fagazine fyller 10 år - samtal med DIK:s chefredaktör Karol Radziszewski

28 juli 13.00-13.45
Ekoteket, Kulturhuset
Stockholm

OBS: samtalet sker på engelska
Följ evenemanget på Facebook


DIK Fagazine är den första och enda konsttidskriften från Central- och Östeuropa som koncentrerar sig på homosexualitet och maskulinitet. Tidskriften grundades 2005 av den polska konstnären Karol Radziszewski som här samtalar med skribenten Stefan Ingvarsson om Fagazines tio år och samarbetet med svenska journalister och den svenska formgivaren Martin Falck.

DIK Fagazine är tvåspråkig (polska och engelska, ges ut i Polen) och finns att köpa över hela världen i utvalda boklådor, konceptbutiker och konstgallerier. Det senaste numret handlar om det queera Tjeckoslovakien.

Dikfagazine.blogspot.se

Karol Radziszewski tog examen på konsthögskolan 2004 i Warszawa. Han arbetar med fotografi, video, film, måleri, installationer och interdisciplinära projekt. Hans medier kan vara t ex tidskrifter, konstböcker, mode, utställningar, tavlor eller muralmålningar. Är utgivare och chefredaktör för DIK Fagazine. Hans verk har ställts ut på separat- eller samlingsutställningar i bl a Warszawa, Łódź, WrocÅ‚aw, Wien, Novi Sad, Sibiu, Leipzig, Amsterdam, Prag, Tallinn och New York.
Läs mer: Karol Radziszewski

Programpunkten är arrangerad av Polska institutet i samarbete med Stockholm Pride.

Foto: DIKs senaste omslag - Martin Falck

« Tillbaka
      
Website Security Test