Program

POLSKIE PARTY

Fredagen den 2 november, kl 23.00-04.00
Berns
Berzelii park, Stockholm
T - bana Kungsträdgården
Entré 100 kr, åldersgräns 20 år

Den 2 november flyger vi in en hel rad artister till Berns för deras första exklusiva Sverigeframträdanden då Kornél Kovacs (P3 Dans, Happy Nation) och Angelica Butura (Nöjesguiden, Bricolage, Neu) ställer till med technofest med polskt tema.
De inbjudna är:

3 CHANNELS (Crosstown Rebels, Trapez), PL
http://www.3channels.pl/

SLG (Trapez, Trenton), PL
http://www.myspace.com/slgmusic

LADY KA (Monza Ibiza, Cocoon Ibiza), PL
http://www.ladyka.com

I början av 2000-talet var polsk elektronisk musik internationellt sett inte särskilt uppmärksammad, men idag är flera av Europas största producenter och artister polska. Numera välkända aktörer som 3 Channels och SLG uppträder på fullsatta dansklubbar och festivalscener världen över, en fascinerande utveckling eftersom elektronisk musik traditionellt producerats i Tyskland, England och Frankrike. Det nya polska soundet är lekfullt och melodiskt men samtidigt abstrakt, inte helt olikt 60- och 70-talens polska jazzmusik.
---------------------------------------------------------------------------------

3 CHANNELS
3 Channels består av Grzegorz Demianczuk och Wojciech Taranczuk som tillsammans utgör Polens mest kända grupp inom elektronisk dansmusik. De träffades 2003 då de båda arbetade som DJ:s på dansklubbar i sin hemstad Szczecin. I hemstaden har de arbetat hårt för att stärka ställningen för modern elektronisk musik genom att organisera olika evenemang och fester, där de spelat tillsammans med gräddan av Europas elektroniska musiker. Så småningom började de båda sända det otroligt populära radioprogrammet "Plastelina", ett samarbete som i sin tur ledde till att de även började göra musik tillsammans under namnet 3 Channels. Sedan debut-EP:n på det välkända tyska skivbolaget Trenton Records har de släppt en handfull singlar på flera av de stora europeiska bolagen för elektronisk musik, utöver tyska Trenton även Trapez samt engelska Crosstown Rebels. Bland stora uppträdanden kan hittills nämnas Sonar- och N.A.M.E.-festivalerna i Barcelona respektive Lille, samt klubbar som Turnmills i London och Stink på Ibiza.
http://www.3channels.pl

SLG
SLG, eller Lukasz Seliga, är en ung musikproducent som fokuserar på sina bejublade livespelningar. Han inledde sin bana i hemstaden Lodz redan som tonåring genom att framföra elektroniska mini-konserter på lokala klubbar och festivaler och blev snabbt en av hemlandets mest respekterade artister inom genren. Hans första singelsläpp, "QUarter Past EleveN", kom 2005 och blev en stor internationell succé. Bland annat hamnade den på den inflytelserika tyska tidningen Grooves lista över månadens bästa skivsläpp. Inte mindre än tolv skivsläpp har följt under de efterföljande två åren, och framtiden ser minst sagt ljus ut för den unge polacken, som redan hunnit turnéra i Europa, Japan och Sydamerika.
http://www.myspace.com/slgmusic

LADY KA
Lady Kas karriär har gått från DJ-spelningar på lokala musikklubbar i Poznan till promotionjobb och klubbarrangemang på Ibiza, vidare till grundandet av Polens största bokningsagentur för elektroniska artister, till en självklar position som hela den polska elektroniska scenens samordnare och inspiratör. Hennes eklektiska, vilda musikaliska stil är väl omvittnad och Lady Ka uppträder nu allt oftare på de riktigt stora och viktiga scenerna världen över.
http://www.ladyka.com 
Under kvällen visas polsk roadmovie signerad konstärerna i r a k e t a.

Välkomna!

Kornél Kovacs, Angelica Butura, Berns och Polska institutet

« Tillbaka
      
Website Security Test