Program

Polsk film på UPPSALA INTERNATIONELLA KORTFILMFESTIVAL

måndag 20 oktober - söndag 26 oktober

Biografer i Uppsala: Slottsbiografen, Filmstaden 11, Grand, Regina 

VÄLKOMMEN TILL ÅRETS KORTFILMFESTIVAL I UPPSALA

20-26 oktober äger den 27:e upplagan av Uppsala Internationella Kortfilmfestival rum. Under en vecka skapas en mötesplats kring kortfilmen för publik, bransch och media. Festivalveckan bjuder på över 100 filmvisningar, föreläsningar och seminarier. Över 300 kortfilmer från mer än 40 länder kommer visas.

Det polska bidraget "MALY CZARNY KWADRAT" visas i Internationella tävlingssektionen "Tjuvkik":
22/10 - 13.00 Slottsbiografen
24/10 - 11.00 Slottsbiografen
25/10 - 17.00 Filmstaden 11

MALY CZARNY KWADRAT: En pojke hittar en dag en liten svart ruta och från denna dag kommer hans liv att förändras på ett oväntat och oåterkalleligt sätt.

POLEN 2007 Animation. Inga dialoger. 7 min.
REGI/MANUS/ANIMATION: Tomasz Siwinski
PRODUKTION: Animation Film Studio, Academy of Fine Arts in Krakow

Tomasz Siwinski, född 1982 i Koszalin, Poland, har studerat måleri och animation på avdelningen för animerad film under ledning av professor Jerzy Kucia på konsthögskolan i Krakow, Polen
TIDIGARE FILMER: 2006: The man with a hole 2005: Television

Se också Magdalena Dziurlikowska och Richard Dinters film "Det finns inga gränser för vad jag kan göra"
Visas:
22/10 - 19.00 Grand
24/10 - 17.00 Regina 


OM FESTIVALEN
Uppsala Internationella Kortfilmfestival, som är Sveriges enda renodlade kortfilmfestival och främsta arena för internationell kortfilm, har sedan starten 1982 etablerat sig som en av Europas viktigare kortfilmfestivaler. Uppsala Internationella Kortfilmfestival är som en av få festivaler i Europa erkänd av Academy of Motion Pictures Arts and Sciences.

Uppsala Internationella Kortfilmfestival äger rum på fyra biografer i Uppsalas klassiska biokvarter, och skapar en mötesplats kring kortfilmen för publik, bransch och media. Festivalen gästas varje år av ett stort antal filmskapare och representanter för filmbranschen. Möten mellan filmskapare och publik är en viktig del av festivalen och filmskapare får diskutera sina filmer både vid visningarna och vid särskilda regissörsutfrågningar.

Läs allt om årets program genom att klicka på Program i menyfältet på http://www.shortfilmfestival.com/ .

Biljetter till årets festival börjar säljas 10 oktober på Uppsala Stadsbibliotek. Där kommer även årets festivalkatalog finnas att hämta.
Välkomna!


Uppsala Internationella Kortfilmfestival i samarbete med Polska institutet

« Tillbaka
      
Website Security Test