Program/Events
JUNI 2020
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Följ oss
ProgramPiotr Kurek och Naphta spelar på invigningen av Studio Mossutställningar

15 november
Studio Mossutställningar
Hangövägen 18, Värtahamnen
T-bana Gärdet, buss 76
Stockholm
Biljetter via Billetto, 100 SEK

Den 15 november firar Mossutställningar med hjälp av 200 konstnärers gemensamma krafter invigningen av Studio Mossutställningar i samverkan med Creative Time Summit: Stockholm och Statens konstråd. Mossutställningar presenterar ett program med uppträdanden, musik och konst för att fira avslutningen av denna mäktiga stämma som samlar konstnärer, curatorer, aktivister, teoretiker och författare från hela världen.

Mossutställningar presenterar ett program med uppträdanden, musik och konst för att fira avslutningen av The Creative Time Summit. Evenemanget äger rum i Mossutställningars massiva studiokomplex Studio Mossutställningar i Värtahamnen. Vid entrén kommer att finnas ett migrationscentrum styrt av barn, inne i ÖFA kommer Dansoke att inta scenen för att fira de immigrerande hjältarna från Europa, det kommer att finnas nya verk av studions konstnärer som t ex Madeleine Hatz verk till minne av mannen vars mod, för ett par minuter, stannade pansarvagnarna den 14 juni 1989 i Beijing. Dessutom ett mobilt dansgolv och ljudsystem som styrs av ett flertal DJ:s och musiker. Under kvällen spelar bl.a. Piotr Kurek och Naphta i samarbete med Polska institutet i Stockholm.


Piotr Kurek
är en polsk musiker och konstnär som arbetar med experimentell musik, ljud och videokollage. Han är ledande kreativ kraft bakom PiÄ™tnastkas ständigt föränderliga instrumentalmusik och duoprojektet Suaves Figures tillsammans med Sylvia Monnier.. Han har samarbetat med en lång rad skivbolag (framför allt Digitalis, Sangoplasmo och Crónica Electrónica), teater- och dansgrupper och oberoende koreografer i Polen och andra länder.

Piotr Kurek skapar tättvävda gobelänger av ljud. Hans melodiska mönster i olika skikt är konstruerade av och influerade av olika ljud, allt ifrån nutida abstraktioner till det melismatiska skriet från urtida sånger. Som artist använder han sig ofta av förstärkta orglar, modulära syntar, kasettbandspelare och andra ovanliga instrument.

Han har medverkat på en rad musik- och teaterfestivaler, däribland: Unsound Festival (Kraków, Tbilisi), OFF Festival (Katowice) Transmediale (Berlin), Elevate (Graz), UH Fest (Budapest), Baltic Festival (Brygge), Traverses (Nancy), Underjordiska teaterfestivalen (Arad, Rumänien), utställningen Cornelius Cardew och friheten att lyssna (Porto) o.s.v. Han är medkompositör till ”Urban Afterimage”, som gick till final på Internationella teaterfestivalen Malta i PoznaÅ„ (2009), och har gjort musiken till ”NN. Tribute to Vaclav Nijinsky”, en produktion från Lublins dansteater  som 2008 nominerades till priset för den bästa moderna dansföreställningen i Polen.

www.soundclound.com/piotr-kurek
piotrek.bandcamp.com

Naptha är en DJ och producent från WrocÅ‚aw, Polen som bl a har deltagit i Red Bull Music Academys verksamhet. I sin musik  blandar han kreativt grooves från Detroit, spår av diskoorienterad house, techno och frijazz (med Sun Ra som sin guide), med inslag av p-funk-syntar. Nyligen släppte han ”Solar Empire EP” på Transatlantyk och ”Palm Trees Love EP” på svenska Studio Barnhus. Hans DJ-set är eklektiska och själfulla, med en hel del house inblandat. Originalitet, konstnärligt mod och respekt för dansmusikens krav är hans ledmotiv på dagens dansscen. 

https://www.facebook.com/naphtaburger
https://soundcloud.com/naphtaa

Mer info på Facebook. Vid köp av biljett till Creative Time Summit ingår inträde till invigningen på Studio Mossutställningar den 15 november. Biljetter kostar 100 SEK.
OBS! Ta med kontanter. Läs mer


Om Creative Time Summit
Om Studio Mossuställningar

« Tillbaka
      
Website Security Test