Program/Events
MARS 2019
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Följ oss
Program

PICKLE POLITICS i Stockholm

14 april, kl 13.00 samt söndag 15 april, kl 14.00
Kulturhuset Stadsteatern, Plattanrummet
Stockholm


Berlinbaserade kollektivet Slavs and Tatars, som under det senaste årtiondet skapat en egen nisch i konstvärlden, kommer till Stockholm. I samarbete med galleriet Issues Gallery gästar de den 14-15 april Kulturhuset Stadsteatern, och framför för första gången sina samlade föreläsningsperformance i Sverige.

Genom grafiska blad, skulpturer, böcker och multimediala installationer undersöker de hur begrepp som identitet, språk, religion, makt och politik samspelar i en globaliserad värld. I Plattanrummet på Kulturhusets nedre plan kommer konstnärskollektivet i samarbete med Stockholmsgalleriet Issues installera en pickle juice bar, vilken blir scen för helgens föreläsningsmaraton. Här välkomnas besökare att reflektera kring alternativa sätt att betrakta både omvärlden och sig själva.

Slavs and Tatars grundades 2006 av en polsk-iransk konstnärsduo. Medlemmarna är anonyma och arbetar som kollektiv. De har haft soloutställningar på bland annat MoMa i New York, Pejman Foundation i Teheran samt CCA Ujazdowski i Warszawa.

Läs mer

« Tillbaka
      
Website Security Test