Program

Påskhälsning 2020

Kära vänner!

I år upplever vi en mycket ovanlig påsk eftersom den infaller mitt under kampen mot coronaviruset. Känsla av gemenskap, behov av stöd, ömsesidig förståelse, respekt och kärlek får speciell betydelse under denna tid. Vi måste alla foga oss i olika restriktioner till skydd för liv och hälsa. Det är en svår period full av uppoffringar.

Tillsammans med de anställda på Polska ambassaden och Polska institutet i Stockholm vill vi framföra påskhälsningar till alla polacker i Sverige och till våra vänner svenskarna. Både svenskar och polacker är uthålliga, ansvarsfulla och öppna för att hjälpa andra människor, vilket vi har upplevt många gånger förr. Viljan att ge hjälp och stöd är det som förenar oss, begreppet Solidaritet får idag en särskild betydelse och blir ett prov på vår moraliska halt.

Med anledning av påskhelgen önskar vi er och era närmaste att ni ska lyckas finna glädje och hopp under denna helg. Vi önskar att denna påsk trots de hårda tiderna ska bli en tid för kärlek och eftertanke. Låt oss stödja varandra och hjälpa de behövande. De många människornas ansträngningar över hela världen gör att vi kan tro på att vi gemensamt kan besegra viruset, även om nutiden kräver stora uppoffringar.

Tack för allt samarbete vi haft genom åren och för er välvilja.

Vårt tack går också till dem som under de senaste veckorna har kämpat mot pandemin med risk för liv och hälsa. Tack till hälso- och sjukvårdspersonal och alla andra vars arbete är nödvändigt för att vi ska klara oss igenom den svåra situationen. Tack och påskhälsningar även till alla volontärer för ert arbete, engagemang och ansträngning.

Vi är med er i tankarna under denna helg.


Joanna Hofman, Polens ambassadör i Sverige

Paweł Ruszkiewicz, direktör för Polska institutet i Stockholm

 

« Tillbaka
      
Website Security Test