Program/Events
JUNI 2020
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Följ oss
Program

Artur Grabowski och Marta Kotwica deltar i PALS 2014
- internationell festival för performancekonst

25 april
Fylkingen
Kulturnatt Stockholm 2014
25 April 18.00-24.00

PALS - Stockholms internationella performancekonstfestival äger rum 25 - 27 april inom ramen för Kulturnatt Stockholm. Performancekonstens kärna står att finna i dess närvaro i nuet, i det unika mötet mellan konstnären och hennes publik. Under tre dagar visar PALS internationellt erkända performancekonstnärers verk live.

PALS har sammanfört konstnärer i olika åldrar, från olika länder och sammanhang som ett led i det ständigt pågående sammanlänkande av olika kontexter som pågår på den internationella performancekonstscenen.

Under upptaktsveckan till festivalen håller PALS i en workshop där ett antal erfarna konstnärer arbetar tillsammans med konststudenter från Sverige, Finland, Norge, Danmark, Polen och USA. Studenterna kommer även att programläggas jämsides med festivalens övriga konstnärer.

Artur Arti Grabowski - (f 1977), Krakow, Polen. Har studerat vid Skulpturavdelningens verkstad för mediaverksamhet vid Konstakademin i Krakow. Tillhör en ung konstnärsgeneration som ägnar sig åt performance, videokonst och installationer. Han påbörjade sin verksamhet inom detta område 1998. Sedan dess har han genomfört ett hundratal verk på många performancefestivaler i Polen och övriga världen. Har deltagit i många performanceföreställningar i Tyskland, Frankrike och USA. Är medorganisatör för den internationella performancefestivalen Zamek Wyobrazni (Fantasislottet), för den internationella alternativa teaterfestivalen A'part samt för internationella aktionskonstfestivalen Interakcje som äger rum i Piotrkow Trybunalski. Dessutom är han medlem i Föreningen Konstfortet där Lukasz Guzek (vice ordförande) och Artur Tajber (ordförande) är ledande figurer. Verkar tillsammans med Anna Syczewska i konstnärsduon Toothsystem.
Artur Grabowskis hemsida: http://www.arti.asp.krakow.pl/home.html

Läs mer om Artur Grabowski

Marta Kotwica har examen från måleriavdelningen vid konsthögskolan i Poznan, med T. Psuja och J. Hejnowicz som lärare, och med J. BaÅ‚dyga som lärare i performance. För närvarande studerar hon på intermediaavdelningen vid konsthögskolan i Kraków under A Tajbers ledning.

Det viktigaste för Marta Kotwicas förståelse av performancekonsten är en oavsiktlig upplevelse av förlust av sinnesintryck. Det har gjort henne intresserad av begreppet empati och av själva kommunikationshandlingen. Hon gör participatorisk konst där konstnärens personliga bakgrund ger upphov till helt nya sätt att berätta, och kontemplativ konst som utforskar relationen mellan en idé och ett föremål som upplevs med sinnena.   
  
Marta Kotwica har deltagit i kurser med BlackMarket (Jürgen Fritz, Elvira SantaMaria, Alistair MacLennan), Marylin Arsem, Ines Amado, Adina Bar-On, och uppträtt på nationella och internationella performancefestivaler, t ex i Lviv, Katowice, Lublin, ToruÅ„, Warszawa och Sokolovsko. http://cargocollective.com/martakotwica

Läs mer om Marta Kotwica

Läs mer om PALS

Läs mer om Kulturnatt Stockholm

Foto: Marta Kotwica CORNER, Martyna Piasecka.

« Tillbaka
      
Website Security Test