Om polska institutet
Polska institutet i Stockholm arbetar med att sprida kunskap om polsk kultur och vetenskap och om Polen i allmänhet. En annan viktig del av vår verksamhet är att främja och utveckla samarbete mellan svenska och polska konstnärer, kulturskapare, opinionsbildare och kulturinstitutioner.

Polsk-svenska kulturprojekt i Stockholm och övriga Sverige har ofta Polska institutet som initiativtagare eller samarbetspartner. Vi organiserar också studiebesök i Polen för svenska kulturskapare och representanter för kulturinstitutioner. Dessa studiebesök blir ofta en inspiration till vidare samarbete. På samma sätt hjälper vi polska kulturinstitutioner och kulturskapare att få kontakter i Sverige.

Polska institutet är en icke-vinstdrivande organisation underställd det polska utrikesministeriet. Grundprincipen i vår verksamhet är ett nära samarbete mellan polska och svenska partner och en polsk-svensk dialog.

www.polskainstitutet.se finns information om våra projekt, filmsnuttar som presenterar kommande evenemang, och länkar till intressanta polska internetsidor. Polska institutet har också en egen Facebooksida, finns med på nyhetsportalen Newsdesk och på You Tube.

Den som har förslag, synpunkter eller klagomål rörande Polska institutets verksamhet är alltid välkommen att höra av sig till adressen sztokholm(@)instytutpolski.org. Det går också bra att avtala om ett möte på telefon 08-50575050. Sådana avtalade möten tar vi emot på måndagar mellan kl 15.00 och 17.30.

PL: PODSTAWY PRAWNE DZIALALNOSCI INSTYTUTOW POLSKICH
SV: REGLEMENTE FÖR POLSKA INSTITUT

« Tillbaka
      
Website Security Test