Program

Polska spelutvecklare och spelförlag på Nordic Game Conference i Malmö

17-19 maj 2017
Slagthuset, Jörgen Kocksgatan 27A, 211 20 Malmö


För andra gången får Nordic Game Conference i Malmö besök av polska spelutvecklare och spelförlag. Nordic Game Conference är ett av de viktigaste evenemangen i Europa inom datorspelsbranschen.  De polska deltagarna kommer förstås att finnas i den polska montern men går även att nå via affärsmötessystemet Pitch&Match där man kan söka nya affärspartner och möta spelförlag på en Publisher market.

Det är inte bara polska spelskapare som söker svenska förlag utan även polska spelförlag som söker efter nya spel att lansera. Den polska förlagssektorn utvecklas lika snabbt som produktionssektorn och har börjat sälja även utländska spel.

Till Malmö kommer också representanter för Game Industry Conference i PoznaÅ„, det viktigaste evenemanget av denna typ i Öst- och centraleuropa och partner till Nordic Game Conference. GIC söker efter  föreläsare och branschaktörer som kan tillföra nya kvalitéer till konferensen i PoznaÅ„.

I den polska montern deltar 9 spelstudior med 9 olika spel:

- Star Drifters, ”Driftland: The Magic Revival” – ett strategispel  i fantasymiljö som är en blandning av realtidsstrategi, 4x och god game.

- Jutsu Games, ”911 Operator”  - spelaren får rollen som telefonist på ett larmnummer och måste reagera på samtal och händelser.
Youtube

- 7Levels, ”Castle of Heart” – ett actionfyllt plattformsspel med inslag av tornförsvar.

- Frozen District, ”Warlocks 2: God Slayers” – ett actionfyllt hacka och slå-spel med trollkarlar och meteoritregn.

- Pigmentum Game Studio, ”Indygo” – ett rollspel med inslag av peka-och-klicka där handlingen försiggår i ett enda rum. Huvudtemat är depression och ensamhet.
Youtube

- DOJI Educational Innovations, ”Coffee Noir” – ett spel med element av ekonomisk strategi och noir-deckare.
Wastelands Interactive, ”Cooking Simulator” – här simuleras ett professionellt kök med full fysik och total handlingsfrihet.
Youtube

- Cyberpho, ”Nightwolf” – ett fordonssimulationsspel en postapokalyptisk, retroelektronisk framtidsvärld från 80-talet.

- Huckleberry Games, ”Edengrad” – ett postapokalyptiskt simulationsspel där spelarna kämpar för att överleva, bygger byar och utvecklar ekonomiska system.
Youtube


18 maj 15.30 i Reykjaviksalen håller speltestaren Paulina Vera Szmidt föreläsningen ”How NOT to test games”. Läs mer

Den polska montern arrangeras av stiftelsen Indie Games Polska med stöd av Polska institutet i Stockholm och Polska ambassadens handelsavdelning.

Mer om konferensen

Mer om stiftelsen Indie Games Polska

Mer om GIC Poznań 2017

Film om den polska datorspelsbranschen

« Tillbaka
      
Website Security Test