Program/Events
JUNI 2020
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Följ oss
Program

Modernautställningen Malmö 2014 Society Acts med bl a Cezary Bodzianowski, Łukasz Jastrubczak, Tadeusz Kantor, Agnieszka Kurant och Janek Simon

Society Acts
20 september 2014 - 25 januari 2015

Moderna Museet Malmö


Under hösten 2014 presenteras nu den tredje upplagan av Modernautställningen på Moderna Museet Malmö. Två gånger tidigare, 2006 och 2010, har Moderna Museets mönstring av svensk samtidskonst, Modernautställningen, visats i Stockholm.

Till skillnad från de två tidigare utställningarna har det geografiska området utvidgats från att endast innefatta konstnärer med anknytning till Sverige till att omfatta en stor del av Östersjöområdet. Utställningen presenterar 38 samtida konstnärer och konstnärsgrupper från, eller baserade i, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen och Polen. Även ett par historiska inslag kommer att inkluderas. Det geografiska omfånget sammanfaller även med 100-årsjubileet av Baltiska utställningen som ägde rum i Malmö, 1914.

I samband med utställningen planeras ett rikt program av performances, föreläsningar och filmvisningar. Det publiceras även en omfattande katalog där alla deltagande konstnärer presenteras.

20 september kl. 15 hålls ett curatorsamtal med Andreas Nilsson, Maija Rudovska och Julia Björnberg på engelska.

Curator: Andreas Nilsson
Co-curator: Maija Rudovska
Assisterande intendent: Julia Björnberg


Med stöd av:

e.on

Med bidrag från:

Polska institutet
Region Skåne
Danish Arts Foundation
Latvian Culture Capital Fund
The International Cultural Programme Centre,
The Ministry of Culture of Republic of Lithuania & Lithuanian Council for Culture Center for Contemporary Arts,
Estland Cultural Endowment of Estonia

Katalogen har fått stöd av:

Letterstedska Föreningen

Fri entré hela lördag och söndag!
Som ett led i utställningens ambition att diskutera samhällsvillkor är museet öppet för alla med fri entré under öppningshelgen 20–21 september. Kl. 15 på lördagen sker ett curatorsamtal med Andreas Nilsson, Maija Rudovska och Julia Björnberg. Under söndagen kl. 15 bjuder konstnärerna EvaMarie Lindahl och Lisa Nyberg in till En uppenbarelse som måste höras. Det är ett samtal mellan politiska aktivister, organisationer och publiken om vilka frågor och fakta som desperat behöver synliggöras i samhället. Har konsten makt att förändra?

Foto: Agnieszka Kurant, Łukasz Jastrubczak, Tadeusz Kantor, Janek Simon

Läs mer om de polska konstnärerna

Läs mer om utställningen

« Tillbaka
      
Website Security Test