Program

Kuba Bakowski på Mejan Labs

fredag 29 augusti - södag 5 oktober 2008
Mejan Labs

Utställning: Beyond Future
Verk av Kuba Bakowski, Boryana Rossa och en videoinstallation av Dan Oki.
Vernissage: 29 augusti 17.00 - 20.00, Mejan Labs, Adress: Akademigränd 3 (gränden mellan Fredsgatan och Jakobsgatan). Välkomna!

What's that? är titeln på ett verk av Kuba Bakowski.
Verket består av ett lila moln och en ljudupptagning från science-fictionserien Star Trek; repliken What's That? Svaret är samma replik uppspelad baklänges.
Verket intar något av en nyckelroll i Mejan Labs höstprojekt. Det mystiska molnet och den obesvarade frågan kan ses som en metafor för allt som rör framtiden. Förhoppningar, rädslor, lösningar på stora problem, tekniken som frälsare eller hot eller bara en fascination för det okända.

Utställningen handlar om allt detta och science fiction. Om hur framtiden sett ut i olika tider, om de tekniska uppfinningar som beskrivits inom SF-litteratur och film lång innan de blivit verklighet och om drömmar om och förhoppningar på framtiden.

Utställningen produceras av Mejan Labs i samarbete med Polska institutet


what is that


17 september kl 18.30 – 21.00
Kungl. Konsthögskolans lokaler i Kungl. Akademien För de Fria Konstens byggnad, projektrummet på våning 4. Ingång från Jakobsgatan 27c.

Allmän föreläsning av Michael Godhe och Kuba Bakowski

Fritt inträde

Michael Godhe är idéhistoriker och verksam som lärare vid Kultur, samhälle och mediegestaltningsprogrammet, Campus Norrköping. Han disputerade 2003 på den idéhistoriska studien Morgondagens experter: Tekniken, ungdomen och framsteget i populärvetenskap och science fiction i Sverige under det långa 1950-talet (Carlssons förlag).

Kuba Bakowski är verksam i Warszawa och hans videoinstallation What’s That visas i utställningen Beyond Future. Han kommer att berätta mer om avsikterna med verket och om sitt konstnärskap.

Mejan Labs i samarbete med Polska institutet i Stockholm.

« Tillbaka
      
Website Security Test