Program/Events
JUNI 2020
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Följ oss
Program

Kroke med sångerskan Urna på festivalen Urkult i Näsåker

1 augusti kl.16.30
Urkult festival
31 juli - 2 augusti
Näsåker
Ångermanland

I år kommer vi att få ta del av ett fascinerande möte på scen när Urna från stäpperna i inre Mongoliet och de tre vännerna i Kroke från scenerna i Krakow intar festivalen. Ett hänryckande musikaliskt möte är vad vi kan vänta oss när Urnas rikt nyanserade röst förenas med Krokes musikaliska uttryck präglat av judisk tradition och influenser från östra delen av världen. Många mil sträcker sig mellan Polen och Mongoliet men naturligt smälter Urnas och Krokes musik samman som om inte en kilometer hållit dem åtskilda.

Tomasz Kukurba – viola
Jerzy Bawol – accordeon
Tomasz Lato - kontrabas

Kroke, jiddisch för Krakow, spelar klezmer lika vackert som virtuost. De har blivit hyllade världen över för sitt sätt att införliva element från jazz, klassiskt och konstmusik i genren. Musiken knyter an till den judiska klezmertraditonen samtidigt som de vidgar de musikaliska ramarna. Den pendlar mellan ljusa och mörka tongångar, mellan det lågmälda och passionerade för att sedan explodera i imponerande urladdningar. Deras skivor är fantastiska, men det är live som Kroke verkligen kommer till sin rätt.

Urkult är utan tvekan en av de vänligaste festivalerna i Sverige. En folk- och världsmusikfest för alla åldrar och smaker. En mötesplats och inspirationskälla. Under tre dagar i början av augusti kommer världen till Näsåker och konserterna avlöser varandra på flera olika scener. Det bjuds på såväl avskalat och stillsamt som ösigt och vilt, på en av de vackraste platser som en festival kan utspela sig på. En naturlig amfiteater inramas av norra Sveriges tallskogar mot en bakgrund av Ångermanälvens mäktiga brus. Urkult invigs med den storslagna Eldnatten – ett magiskt skådespel med trummor, sång, dans och eld som du inte får missa, skriver festivalen på sin hemsida.

Läs mer: http://kroke.com.pl/en.html

Foton: Jacek DylÄ…g

« Tillbaka
      
Website Security Test