Program

Polska filmer på Sthlms Filmfestival (inom ramen för KINOTEKA on tour)

Årets upplaga av Kinoteka Stockholm har en lite annan modell än tidigare. Eftersom en viktig princip är att visa polska filmer i samarbete med existerande svenska festivaler är årets Kinoteka indelad i två delar. Första delen arrangerades på Bio Sture i Stockholm 13-16 oktober. I andra delen, Kinoteka On Tour, visas polska filmer på andra festivaler, bland annat Stockholms filmfestival.


JAN KOMASA: SUICIDE ROOM

2011-11-14/ kl.16.30/ Bio Grand
2011-11-15/ kl.10.30/ Bio Victoria
2011-11-18/ kl.15.30/ Bio Grand - efter visningen Face2Face med regissören
   
Dominik, huvudpersonen i filmen, är en av skolans populäraste killar. Han lever ett vanligt ansvarslöst tonårsliv med fester och kompisar. Hans föräldrar har mycket pengar och Dominik kan få allt han pekar på. Men när bilder från en skolfest där han kysser en annan pojke sprids på internet tar hans kompisar avstånd från den misstänkte bögen. Dominik blir ensam och flyr in i den virtuella världen. Där lär han känna en tjej som för honom (eller rättare sagt hans avatar) till Suicide room – ett farligt ställe där allting kretsar kring olika sätt att ta livet av sig. Dominik förlorar sig helt i den virtuella världen och kommer aldrig ut ur sitt rum. Föräldrarna förstår inte vad som händer, konflikten med dem blir allt starkare och till sist försöker de stoppa honom genom att dra ur datorsladden.

Suicide room utspelar sig både i den verkliga världen och på internet och blandar spelfilmssekvenser med animation.

Läs mer: http://www.stockholmfilmfestival.se/film/suicide_room


AGNIESZKA HOLLAND: IN DARKNESS

2011-11-9/ kl.21.00/ Bio Sture
2011-11-14/ kl.18.00/ Bio Zita
2011-11-16/ kl.13.00/ Bio Skandia    
   
Agnieszka Holland Oscarnominerades 1992 för ''Europa Europa'' och återvänder nu till förintelsens grymheter i denna mörka men hoppfulla film. Småtjuven Leopold gömmer under fjorton månaders tid ett antal judar på sin arbetsplats i Lwows avloppssystem. Nu hotas även hans familj, jagad av nazister som utrotat nästan alla judar i ghettot. Vilket pris är han beredd betala för sina ställningstaganden?

Läs mer: http://www.stockholmfilmfestival.se/film/in_darkness


 

URSZULA ANTONIAK: CODE BLUE

2011-11-12/ kl.18.30/ Bio Zita
2011-11-13/ kl.16.00/ Bio Zita
2011-11-17/ kl.18.00/ Bio Zita    
   
Blå är den medicinska koden som utfärdas när en patient är i akut behov av livräddning - ett tillstånd denna film riskerar att försätta sin publik i. Sjukhusmiljön bildar en emotionell och estetisk fond för denna becksvarta berättelse om samariten Maran, som efter att ha bevittnat en våldtäkt från sitt lägenhetsfönster påbörjar jakten på renhet i en mörk och smutsig värld.

Läs mer: http://www.stockholmfilmfestival.se/film/code_blue


KAMIL POLAK: SWITEŹ

Kortfilmspaket 2 - Björnar, tårar och huliganer
2011-11-10/ kl.21.30/ Bio Victoria    
   
Denna film bygger på en känd dikt av Polens store romantiske diktare Adam Mickiewicz om den förtrollade staden Switeź på sjöns botten. Regissören är utbildad på konsthögskola och det märks: filmen är animerad med inspiration från bl a 1800-talsmåleri och medeltida ikonmålningar. Switeź har fått priser på festivalerna i Palm Springs och Annecy.

En ung man reser i vagn, överraskas av en storm och förflyttas så småningom på ett mystiskt sätt tillbaka i tiden, till staden Switeź sista dagar.

Läs mer: http://www.stockholmfilmfestival.se/film/kortfilmspaket_2_2011

« Tillbaka
      
Website Security Test