Program

Katarina Kvartersdag 

Sista lördagen i maj är det KATARINA KVARTERSDAG. Tillsammans med våra grannar Intercult, Dramalabbet, Katarina församling och Södra Teatern ordnar vi ett gemensamt program som huserar i kvarteren runt och söder om Mosebacke Torg. Vi arbetar både lokalt och internationellt med kulturprojekt. En gång om året uppmärksammar vi kulturen i kvarteret och bjuder in grannar och intresserade.
I år bjuder vi på reading, samtal, konsert och klubb. Allt inom fem minuters promenadavstånd. Kom, upplev, diskutera och mingla med oss och personer som är engagerade i kultur- och samhällsfrågor!

Årets program genomsyras av ett starkt engagemang för individens plats i världen med spännande exempel från Polen, Georgien, Europeiska unionen och Stockholm.

POLSKA INSTITUTET OCH KATARINA KYRKA BJUDER PÅ ETT SAMTAL:
Katarina Kyrka 20.30

En kyrka öppen för HBTQ - utopi eller kristet ideal i verkligheten? Szymon Niemiec,  polsk HBTQ-aktivist och präst i den progressiva kristna rörelsen och Niklas Olaison,  präst och idéhistoriker, samtalar om kampen för mänskliga rättigheter.

Moderatorn: Christine Bylund

samtalet hålls på engelska

Under kvällen visas r a k e t a s film THERE IS A VISITOR
 
SZYMON NIEMIEC, född 1977 i Warszawa, är en polsk HBTQ-aktivist och präst i den progressiva kristna rörelsen. Han har en fil kand i statsvetenskap från Högskolan för medier och kommunikation i Warszawa, dessutom är han teaterinstruktör och fotomodellinstruktör. Niemiec var initiativtagare till Warszawas prideparad. Under 2001-2005 var han ordförande i den polska avdelningen av International Lesbian and Gay Cultural Network (ILGCN). År 2006 blev han diakon i Fria reformerade kyrkan i Polen, en medlemsorganisation i amerikanska Center for Progressive Christianity. 2008 blev han pastor i Fria reformerade kyrkan och medlem i dess presbyterium. 2010 utsågs han till pastor och dekan i kyrkans mission i Europa. Han har skrivit flera böcker på polska. 2007 gav han ut sin självbiografi under titeln En regnbågskolibri på rumpan. 2009 gav han ut Soli Deo Gloria och kokboken Det Queera Köket.

NIKLAS OLAISON, född 1968, är präst och idéhistoriker, och var före prästvigningen 2005 verksam som föreläsare vid såväl Stockholms universitet som Södertörns högskola. Han har studerat, teologi, filosofi, idéhistoria, latin och litteraturvetenskap. 2001 disputerade han på en avhandling om Hobbes. Niklas Olaison har undervisat vid olika universitetsinstitutioner sedan 1992. Forskningsintressena rör filosofisk materialism och queerteori, bland annat är han fascinerad av att dekonstruera klassisk teologi. Sedan prästvigningen har Niklas Olaison tjänstgjort i Tumba församling, Stockholms domkyrkoförsamling och S:t Mikaels församling, Stockholm. Han är dessutom verksam som föreläsare och kursledare i Högalids församling där han har lett studiecirklar i queera bibelstudier.

CHRISTINE BYLUND är född 1986 och kommer från en familj med frikyrklig bakgrund. Just nu medverkar och driver hon i olika typer av scenprojekt med fokus på identitet och kropp och är aktiv i Queernätverket i Svenska Kyrkan. Hon har tidigare medverkat i samtal om HBTQ-frågor och kristendom på bland annat Stockholm Pride.

r a k e t a driver interdisciplinära samarbetsprojekt och experiment inom konst, design, arkitektur och digitala media. R a k e t a startade år 2000 och har sedan dess verkat som ett pågående experiment, mötesplats och labb.

Polska institutet i Stockholm och Katarina Församling

DELTA I KATARINAKVARTERETS FACEBOOKFOTOTÄVLING!

Skicka in ditt foto från kvarteret – nytt eller gammalt.
Vinn en helkväll – i kvarteret så klart!


Vinnarfotografierna ramas in och hängs på Etablissemanget. Prisutdeling på Katarina Kvartersdag 28 maj med fina priser från Gondolen, Södra Teatern, Dramalabbet och Etablissemanget.

Alla vinklar är välkomna! Foton på folk, på hus, på natur, eller allt samtidigt. Det kan vara nytagna eller gamla foton, bara de är tagna i kvarteren (se kartan www.katarinakvartersdag.se). Använd den typ av kamera som du har, om det är en mobilkamera så ställ in att fotot blir så högupplöst som möjligt.

SÅ HÄR GÖR DU:
1. Acceptera inbjudan till fototävling på din fb
http://www.facebook.com/event.php?eid=186543528063356
2. Ladda upp ditt foto från kvarteret
3. Skriv en kort kommentar: var & när fotot är taget
4. Bjud in dina vänner och be dem like:a din bild.

PRISER
2 helkvällar i Katarinakvarteren!
Vinnarfotografierna ramas in och hängs på Etablissemanget.

Två fribiljetter till en föreställning på Dramalabbet eller ett evenemang på Södra Teatern

En middag för två på Gondolen eller på Etablissemanget/Mosebacke

PRISUTDELNING & NOMINERING
Katarina Kvartersdag 28 maj inleds med prisutdelning till vinnarna i Fototävlingen 13.00 på Intercult, Nytorgsgatan 15.

Publikens pris utses på Facebook när tävlingen stängt vid midnatt torsdagen 26 maj.

Fem foton nomineras till juryns pris 27 maj. Vinnare av juryns pris koras i samband med prisutdelningen.

Läs mer om Katarina Kvartersdag: www.intercult.se/katarinakvartersdag

PÅ DAGENS PROGRAM:
(ändringar i programmet kan förekomma)

 
13.00 – 13.30       
Intercult

Kick-off! Alla verksamheter hälsar välkomna och presenterar sig

13.30 – 14.45  
     
Intercult/EDI

Vi och Europa. Vilken roll spelar vi medborgare i Europas framtid? Varför engagera sig i europeiska frågor? Vart är vi på väg och hur kan vi i civila samhället ta större plats?
Samtal med Pierre Schellekens, chef för EU-Kommissionen i Sverige
   
16.00 – 17.30       
Dramalabbet

Reading och presentation av georgisk dramatik och Dramalabbets arbete med oetablerade kvinnliga dramatiker. “Presidentens visit” av Lasha Bughadze. Texter av Nino Suramelashvili om hur det är att vara svensk och av Johanna Emanuelsson om hur det är att vara georger. På engelska.

17.30. – 18.45
       
Intercult/EDI

EDI bjuder på mingel, dricka och en bit mat

19.00 – 20.00
       
Katarina Kyrka

Konsert med Ulrika Murray och band. Ulrika Murray, från den svenska jazzscenen, framför nyskrivna låtar mellan jazz och pop. “Vackert och dynamiskt, svängigt och unikt.”
Inträde 60 kr i dörren

20.30 – 22.00   
Katarina Kyrka

En kyrka öppen för alla - utopi eller kristet ideal i verkligheten? Szymon Niemiec och Niklas Olaison, i ett samtal om kampen för mänskliga rättigheter.
 
Filmen THERE IS A VISITOR av r a k e t a visas under kvällen.

Arr av Polska institutet i Stockholm och Katarina Församling

22.00 – 02.00       
Södra Teatern/Södra Bar

Outernational - Södrans originalklubb och tillika världsförbättrande lördagsunderhållning! Resident-djs: DJ Magnus(multikulti), Daniel "Nougie" Jadama (P3 Rytm), Antoine G. Stephan (Mazzika), djnico, med flera.

Fritt inträde till Södra Teatern med Katarina Kvartersdagsknapp

« Tillbaka
      
Website Security Test