Program/Events
JUNI 2020
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Följ oss
Program

Regnbågsfärjan som styr mot Gdynia

17 – 18 oktober 2014
Utresa: kl 19.30, 17 okt
Hemkomst: kl 19.30, 18 okt

Stena Line Terminalen
Verkövägen 101 37165 Karlskrona
Köp biljetter via Ticnet
Åldersgräns 20+

Blekinge får sin första pridekryssning: Karlskrona Pride Cruise 2014. Polska institutet i Stockholm bidrar med polska DJ:s från den polska labeln Dunno: DJ Lutto Lento & Filip Lech. Det kommer även att finnas guideböcker “Queer Warsaw. Historical and cultural guide to Warsaw” ombord.

Blekinge får sin första pridekryssning: Karlskrona Pride Cruise 2014. Den går från Karlskrona till Gdynia och handlar både om att stärka den svenska HBTQ-rörelsen och att försöka bidra till att förbättra situationen för homo-, bi- och transexuella i Polen. Nätverksbyggandet hoppas man ska stärka polska systerorganisationer till RFSL och ge avtryck i nästa års Pridefestival i Karlskrona.
På kryssningsfärjan spelar bandet Pink Pistols, kända från Melodifestivalen. Pink Pistols består av medlemmar ur After Dark, Diamond Dogs och Straight Up. Tillsammans lovar de att bjuda på en sprakande tillställning som ni aldrig tidigare har sett på Stena Line. Bakom skivspelarna finns DJ Inca tillsammans med två DJ:s från den polska labeln Dunno: DJ Lutto Lento & Filip Lech.  

Dj Inca började sin karriär på klubb Indigo i Malmö. Därefter huserade hon på Connection, Miss Gay Sweden och G på Kolingsborg i Stockholm under flera år. Bokningarna rullade in med alltifrån The Closet (Blekinge) Paradise Sthlm, MOXY, WONK (Malmö) Lesbian Heaven (Malmö) Clean Group och RFSL tjejfesten m fl. Dunno har en förkärlek för det oväntade, och letar bland gamla skivor och kassettband för en dansant remix av drömsk musik. Dunno är en label, ett DJ-kollektiv och ett återkommande klubbevenemang i Warszawa, grundat av Lubomir Grzelak och Filip Lech.

Karlskrona Pride Cruise är inte bara en resa fylld med fest och dans, den vill erbjuda romantik och nya upplevelser. Ombord kommer det även att finnas utställningen Berlin – Yogyakarta som skapades av Kampanjen mot homofobi i Warszawa (KPH). Den vill påminna om förföljelserna av bögar, lesbiska, bisexuella och transpersoner under nazisternas herravälde i Europa och om att mänskliga rättigheter är någonting omistligt för alla människor, även icke-heterosexuella. Den svenska versionen av utställningen producerades av Polska institutet i Stockholm och visas nu för första gången i Sverige.

I samarbete med RFSL Blekinge och Polska institutet är det en historisk ingång för samarbete över gränserna för allas lika värde.

« Tillbaka
      
Website Security Test