Program

 

Filmvisning av THE SHADOW LINE/SMUGA CIENIA och
THE SECRET SHARER

The Shadow Line/Smuga cienia 11 september kl 18.00
The Secret Sharer 11 september kl 20.00
Biografen Sture
Stockholm
Fri entré. Föranmälan till osa(@)polskainstitutet.se krävs. Begränsat antal platser! Först till kvarn!

I år är det 160 år sedan den världsberömde polsk-engelska författaren Joseph Conrad föddes i Berdyczów (numera Berdytjiv i Ukraina) som Józef Teodor Konrad Korzeniowski. Därför har det polska parlamentet utropat 2017 till ett Joseph Conrad-år. Som ett led i firandet visar Polska institutet den 11 september på Biografen Sture i Stockholm två polsk-brittiska samproduktioner baserade på Joseph Conrads verk.

THE SHADOW LINE/SMUGA CIENIA (101 min) kl.18.00
Den store polske regissören Andrzej Wajdas relativt okända engelskspråkiga film från 1976 bygger på en novell som i svensk översättning fick titel SKUGGLINJEN och handlar om en ung man utan erfarenheter som får sitt första uppdrag som kapten på ett handelsfartyg på väg från Bangkok till Singapore och alla strapatser innan fartyget väl kommer i hamn.
Filmen spelades in i Bulgarien, England och Bangkok. Engelsk textning.
Medverkande: Marek Kondrat, Graham Lines, Tom Wilkinson, Stanisław Tym, John Bennett, Bernard Archard, Zygmunt Hübner m fl.

THE SECRET SHARER
, 2014 (103 min) kl 20.00
Filmproducenten Peter Fudakowski vann internationellt erkännande med filmen TSOTSI som 2006 tilldelades Oscar för bästa icke-engelskspråkiga film.
Hans regidebut THE SECRET SHARER (2014) är inspirerad av Joseph Conrads novell med samma namn och handlar om Konrad (Jack Laskey), en ung polsk kapten som är befälhavare på ett skrotfärdigt fartyg och hans mystiska passagerare i Sydkinesiska havet. Engelsk text.

 

Logo: Lesicki, Napiórkowski

« Tillbaka
      
Website Security Test