Program

JAZZFEST I TVÅ DAGAR

EUJN, European Jazz Nights är tillbaka och bjuder på två helkvällar med ny högklassig vokaljazz!

Spännande solister och toppmusiker från den europeiska jazzscenen i en dynamisk mix:

Måndag 5 mars Fasching 20.00
Teodora Enache & Daniel Tilling Trio
Aga Zaryan Quartet
Le belle et les bêtes (solist: Clarise Muvemba)

En konsert man inte får missa. För första gången i Sverige får alla jazzentusiaster chansen att uppleva Polens enastående jazzvokalist – Aga Zaryan tillsammans med Michal Tokaj – piano, Michal Baranski – bas och Lukasz Zyta – trummor.

Tisdag 6 mars Finlandsinstitutet 18.30
Tuomi (solist: Kristiina Tuomi)
Yellow Sisters
Willemark-Heinilä- Jormin-Ounaskari (solist: Lena Willemark)

Konserterna ingår i European Jazz Nights som för tredje gången arrangeras i Stockholm av europeiska kulturinstitut.

I samarbete med Jazzclub Fasching, Sveriges Radio Jazzradion, Finlandsinstitutet, Franska Institutet, Goetheinstitutet, Rumänska kulturinstitutet, Tjeckiska Centret.


 

Aga Zaryan Quartet
Michal Tokaj – piano
Michal Baranski – bas
Lukasz Zyta – trummor

Aga Zaryan (Agnieszka Skrzypek) har redan vunnit erkännande i Polen som en enastående jazzvokalist. Hennes debutskiva, "My Lullaby", inspelad 2002 med Michal Tokaj Trio, nominerades till prestigefyllda Fryderyk-priset som årets bästa jazzalbum. Hon framträder på jazzklubbar och på musikfestivaler i Polen och utomlands, bl a USA, Tyskland och Tjeckien.
Michal Tokaj – en av de främsta jazzpianisterna i Polen, har spelat med flera erkända jazzmusiker, bl a Eddie Henderson, Victor Lewis, Monty Waters, Kevin Mahogany, Jaromir Honzak, Zbigniew Namyslowski. Med sin grupp "Joint Venture" fick han priset som lovande ung grupp i Europeisk jazzfestival I Hoelaart, Belgien 1996.
Michal Baranski har vunnit erkännande både i Polen och USA och spelat med muskier som Brad Terry, Bennie Maupin, Eddie Henderson och Zbigniew Namyslowski.
Lukasz Zyta – har spelat bl a jazzfestivaler i Polen, Belgien och Tjeckien och samarbetat med bl a Brad Terry, Kuba Stankiewicz a Grzegorz Nagorski.

Biljetter 100 kr per kväll.

Boka för måndagen på Fasching tel 08-534 829 64, bordsbeställning 08-534 829 64, biljetter även från Multikulti 08-643 61 29 och Record Hunter 08-32 20 23.
www.fasching.se

Tisdagskvällen inleds av tysk-finsk-portugisiska Tuomi med Kristiina Tuomi som solist och tjeckiska vokalkvartetten Yellow Sisters.

Boka för tisdagen på Finlandsinstitutet tel 08-545 212 00.
www.finlandsinstitutet.se

Lena Willemark, violin, sång
Kari “Sonny” Heinilä, sax
Anders Jormin, bas
Markku Ounaskari, trummor

Två dagars vokaljazzfest avslutas av en svensk-finsk kombination. Trion Anders Jormin, Sonny Heinilä och Markku Ounaskari hör till den nordiska jazzeliten och har jobbat ihop i många år – inte minst kring den spännande free jazz-skivan “Tribus” (1999). Nu uppträder de i Stockholm med Lena Willemark!

- Vi är olika personligheter som tillsammans skapar just den här musiken. Det finns ingen färdig form att kliva in i, säger Lena. Själv kommer jag ju från folkmusiken, de andra kommer med det som är deras egen musik, och det är det som ger spänningen och lusten i projektet: det är mycket lyssnande och skapande i stunden, vi liksom nosar på varandra, det är de olika rösterna som ger den speciella färgen.

 

« Tillbaka
      
Website Security Test