Program/Events
JUNI 2020
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Följ oss
Program


We Will Fail i samtalsserien Gram[m]ofon

25 april 2015 kl. 15.00
Inkonst, Bergsgatan 29
Malmö

Gram[m]ofon = Samtal + podcast + spelning – artister om de tio låtar ur musikhistorien som betytt mest för dem

I april startar samtalsserien Gram[m]ofon. Journalisten Mats Almegård, Goethe-Institutet och Polska institutet bjuder in en rad innovativa tyska och polska artister som tar med sina favoritskivor. Det lyssnas och diskuteras och blir samtal på scenen kring musiken på skivspelaren och vad den säger om den person som valt musiken. Samtalet publiceras också som en podcast.

En skivsamling (eller en Gram[m]ofon) är inte enbart en apparat som spelar musik. I kombination med skivorna är den också ett instrument som berättar en persons historia. Den personliga skivsamlingen säger en hel del om uppväxt, förälskelser, besvikelser, glädje, sorg, och passion. Skivorna är soundtracket till våra liv. Och de talar om vilka vi är.

De två första samtalen inom Gram[m]ofon – med Pole (Stefan Betke) och We Will Fail (Aleksandra Grünholz) - går av stapeln under festivalen Intonal på Inkonst i Malmö och kan definieras som ett gästspel av de internationella festivaljättarna för experimentell musik och konst, CTM från Berlin och Unsound från Kraków. Legendariska Elektronmusikstudion (EMS) från Stockholm och Inter Arts Center i Malmö är också inbjudna till samarbetet. Förutom We Will Fail spelar även tre andra polska akter på festivalen: Zamilska, RSS Boys och BNNT.

We Will Fail består av den grafiska designern Aleksandra Grünholz från Warszawa som debuterade 2014  med skivorna  Verstörung och Verstörung 2.0, namngivna efter Thomas Bernhards roman, utgivna på det exprimentella polska skivbolaget Monotype Records.

Som lyssnare får man höra fältinspelningar, bandupptadningar, synthar och elektroniska trummor som mixas till till en säregen och stundals drömsk färd genom technons förtrollande landskap. Blandningen av ljudbilder har medfört att musiken liknats vid  ett ”technokollage” och ”lapptäckstechno”. Grünholz ger lyssnaren en oförutsägbar och spännade musikupplevelse med tilltande grafiska illustationer som omslag här och på Soundcloud.

Svensk recension 2014-03-20 


Gram[m]ofon hette tidigare Plattenspieler och lanserades hösten 2013 av Mats Almegård och Goethe-institutet. Gram[m]ofon presenteras av Mats Almegård, Goethe-institutet och Polska institutet.

Följ Gram[m]ofon på Facebook och på www.grammofon.eu

« Tillbaka
      
Website Security Test