Program

God jul & gott nytt år 2020!

Kära vänner!

Ett varmt tack för det fantastiska året 2019, som var fyllt av spännande upplevelser, intressanta projekt och historiska ögonblick. Tack för att ni tillsammans med oss firade hundraårsminnet av inrättandet av diplomatiska förbindelser mellan Sverige och Polen, för att ni har tagit del av polsk kultur och konst, och framför allt för det gemensamma firandet av Olga Tokarczuks framgång och ännu ett litterärt Nobelpris till Polen. Det var en verklig ära att kunna ta emot den polska Nobelpristagaren i Polska institutets lokaler under Nobelveckan och ordna ett unikt möte mellan författaren och hennes översättare från hela världen.

Tack också till alla konstnärer och samarbetspartner som vi haft glädjen att arbeta med. Det är tack vare ert stöd, engagemang och kärlek till den polska kulturen som många av våra projekt har sett dagens ljus. Tillsammans har vi kunnat njuta av polsk opera, fira Stanisław Moniuszkos år och samarbeta kring den svenska premiären av Karol Szymanowskis opera Kung Roger på Kungliga operan. Vi har också firat 450-årsminnet av Katarina Jagellonicas kröning till drottning av Sverige. Vi har sett några av Polens bästa filmer på 10:e upplagan av festivalen Kinoteka Stockholm. Vi har kunnat njuta av de fantastiska utställningarna med Zdzisław Beksiński på Konstart, Dominika Skutnik på Kulturcentrum Ronneby konsthall och pepparkakshus på Millesgården. Vi har också haft besök av flera framstående polska musiker, t ex Adam Bałdych på Stockholms kulturfestival och Leszek Możdżer på Stockholms jazzfestival.

Vi hoppas att år 2019 har gett er alla många oförglömliga upplevelser och vi ska försöka se till att det kommande året blir ännu intressantare och rikare på kulturupplevelser.

Vi önskar er alla en god jul med varm och härlig julstämning och ett gott nytt 2020.

Polska institutets personal

« Tillbaka
      
Website Security Test