Program/Events
JUNI 2020
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Följ oss
Program

Fokus Polsk film i Göteborg

22 maj, 29 maj, 5 juni 2019 kl 18.15
Hagabion
Linnégatan 21, Göteborg

Fokus Polsk film på Hagabion i Göteborg! Missa inte tre nya polska filmpärlor! I slutet av maj drar Hagabions miniserie Fokus: Polsk film igång - tre onsdagar i rad:

22/5 kl 18.15
EN DAG TILL ATT LEVA /Jeszcze dzień życia av Damian Nenow och Raúl de la Fuente


Warsawa, 1975. Ryszard Kapuscinski är en krigskorrespondent med veteranstatus, en idealist och en anhängare av hopplösa fall och revolutioner. På polska nyhetsbyrån övertalar han sin chef att åka till Angola där ett blodigt inbördeskrig har utlösts efter landets självständighetsförklaring. Han åtar sig ett självmordsuppdrag: att åka in i hjärtat av inbördeskriget. Väl där vittnar han än en gång krigets brutala verklighet och upptäcker en hjälplöshet som tidigare varit främmande för honom. Angola förändrar honom för alltid: det var en journalist som lämnade Polen och tillbaka kom en författare.
Baserad på världskända reportern och författaren Ryszard Kapuscinskis memoarer är En dag till att leva en unik och imponerande animerad film i samma anda som Waltz with Bashir. En film med häpnadsväckande animation och en otrolig berättelse baserad på en verklig historia. Filmen fick strålande kritik efter premiären på filmfestivalen i Cannes och vann Publikens pris på filmfestival i San Sebastian. Filmen har även vunnit priset för Bästa animerade film på European Film Awards.

29/5 kl 18.15
KVINNAN SOM GLÖMDE SITT FÖRFLUTNA / Fuga av Agnieszka Smoczyńska


Du är bara en av många versioner av dig själv. Alicja drabbas av minnesförlust och kämpar för att återskapa sitt självständiga liv. När hon ett par år senare berättar sin historia under en TV-sändning ringer en man in och säger sig känna igen henne som sin dotter.
Hon återvänder till landsbygden och sin familj och återupptar motvilligt rollen som fru, som mor och som dotter. Hennes make och son känner inte igen kvinnan som stod dem så nära, och nu beter sig som en främling. Alla nya känslor väcker något nytt i henne – en inre låga.
Kvinnan som glömde sitt förflutna handlar om moderskapets sociala tabu; om att kvinnor pressas att axla en given mammaroll, som om den biologiska möjligheten att föda barn automatisk innebär att alla kvinnor skulle vilja bli mödrar.

5/6 kl 18.15
ANSIKTE / Twarz av Małgorzata Szumowska


Jacek är en kille som älskar heavy metal, flickvännen och deras hund, medan hans familj, hans lilla hemstad och alla i församlingen mest ser honom som ett underhållande freak.
Han arbetar på byggarbetsplatsen där världens högsta Jesus-staty ska byggas, tills en allvarlig olycka vanställer hans ansikte. Helt plötsligt riktas alla blickar mot honom när han blir den första i landet att genomgå en ansiktstransplantation.


Läs mer: https://hagabion.se/serie/fokus-polsk-film/

« Tillbaka
      
Website Security Test