EVENTS

Onlineutställning: Wojtek Wieteska. Landssorg

15 maj - 15 juni 2020 

Den 10 april 2020 var det 10 år sedan flygolyckan i Smolensk. För att hedra minnet av denna tragedi ordnar Polska institutet utställningen ‘Landssorg’ av den polske världsklassfotografen Wojtek Wieteska. Fotografierna, ett unikt filmmaterial och ljudinspelningar som konstnären samlade ihop under sitt dokumentationsarbete blir tillgängliga online från och med den 13 maj 2020.

Wojtek Wieteska har fotograferat Polen sedan 1986. Han registrerar det som han personligen anser vara visuellt intressant och värt att minnas: människor, landskap, föremål, samt människor och platser som står honom nära. Den polskhet som emanerar ur bilderna är snarare ett mentalt tillstånd än föremål som gränser, emblem eller flaggor. Konstnären registrerar sitt hemland med uppmärksamhet och nyfikenhet, utan att moralisera eller döma. Även när han dokumenterade perioden med landssorg under april 2010 följde han principen ”jag visar det jag ser”.

Grzegorz Rosiński och Daniel Chmielewski på Stockholms Internationella Seriefestival!

30-31 maj 2020

Stockholms Internationella Seriefestival äger i år rum i en digital version den 30 och 31 maj 2020. Vi har det stora nöjet att berätta att polsk seriekonst är med i programmet även i år! Grzegorz Rosiński, den polska seriemästaren, kommer att delta på festivalen som hedersgäst i en förinspelad intervju med Fredrik Strömberg översatt av Tomas Håkanson. Dessutom kommer den framstående polske serietecknaren Daniel Chmielewski att leda en online-workshop för Serieskolan i Malmö och Skarpnäcks Serieutbildning.

Missa inte detta! Varmt välkomna!

      
Website Security Test