EVENTS

Utställning Ludwik Zamenhof – esperantos skapare

9 december 2017 – 26 januari 2018
Polska institutet, Mosebacke torg 4, Stockholm
Utställningens öppettider: mån-fre 10.00 - 16.00 

Polska institutet i Stockholm presenterar tillsammans med Svenska Esperantoförbundet en utställning till hundraårsminnet av Ludwik Zamenhofs död – den polske läkaren som skapade språket esperanto.

Release av Den långa vandringen av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Skimrande saga av Martin Widmark och Emilia Dziubak!

I Den långa vandringen bor en flicka och en pojke på varsin sida om havet med sina bästa vänner, katten Missan och hunden Rufus. Men Rufus är gammal och trött och när han dör, försvinner pojken in i sig själv. På andra sidan havet ger sig flickan och Missan iväg på en lång och mödosam vandring. Kan de nå fram till pojken innan det är försent?

8 polska filmer och samproduktioner visas under årets upplaga av Göteborg Filmfestival

26 januari – 5 februari
Söndag 4 februari kl 12.00
Olika biografer i Göteborg
Stora Teatern  - Visningen följs av en master class med Juliette Binoche.

Två polska samproduktioner är nominerade till Dragon Award Best International Film.
Med anledning av HONORARY DRAGON AWARD till Juliette Binoche visas Krzysztof Kieślowskis Frihet – Den blå filmen (Polen/Frankrike/Schweiz 1993).

Nya polska filmer som visas på festivalen är Over the Limit av Marta PrusPity av Babis Makridis, Pewnego razu w listopadzie/Once upon the Time in November (2017) av Andrzej Jakimowski och  Beksinscy, album wideofoniczy/Beksinskis. A Sound and Picture Album (2017) av Marcin Borchardt, Scaffolding av Matan Yair och Under the Tree av Hafsteinn Gunnar Sigurðsson.

      
Website Security Test