EVENTS

Body of Work - Aneta Grzeszykowskas utställning
på Mindepartementet


16 februari – 14 maj 2017
Mindepartementet, Art and Photography
Slupskjulsvägen 26 c
Skeppsholmen, Stockholm
Fri entré


I årets första utställning Body of Work presenterar Mindepartementet Art and Photography den polska konstnären Aneta Grzeszykowska. Aneta Grzeszykowska, född 1974 i Warszawa där hon bor och arbetar, har de senaste åren visats i ett stort antal utställningar runt om i världen och presenteras nu för första gången i Sverige. 

Aneta Grzeszykowska är central inom den samtida polska konsten. Hennes installationer, filmer och fotografiska serier kretsar kring genus, identitet och kropp men berör också antropologiska och existentiella frågor. I utställningen visas arbeten från olika tidsperioder, som de fotografiska serierna Untitled Film Stills (2006), Negative Book (2012-2013), Selfie (2014), Halina (2016) samt videoverken Negative Process (2014) och Bolimorfia (2008).

Lyssna på Kulturnytt i P1:s reportage "En annan sorts selfie" av Katarina Wikars om Aneta Grzeszykowska.
SvD-Kultur: Joanna Persmans recension av utställningen Body of Work.

Vi rekommenderar:

Polsk poesi på Bok och hav i Karlskrona

12-14 maj 2017
Olika platser i Karlskrona

När första upplagan av Blekinges nya litteraturfestival Bok och hav går av stapeln i Karlskrona medverkar den polska poeten Julia Fiedorczuk och hennes översättare Irena Grönberg. Dessutom medverkar författaren Jan Henrik Swahn, som bland mycket annat även är Olga Tokarczuks översättare.

Release av Den långa vandringen av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Skimrande saga av Martin Widmark och Emilia Dziubak!

I Den långa vandringen bor en flicka och en pojke på varsin sida om havet med sina bästa vänner, katten Missan och hunden Rufus. Men Rufus är gammal och trött och när han dör, försvinner pojken in i sig själv. På andra sidan havet ger sig flickan och Missan iväg på en lång och mödosam vandring. Kan de nå fram till pojken innan det är försent?

      
Website Security Test