EVENTS

Konferensen Tvåspråkighet - nyckeln till framgång. Polska lärarnas förening i Sverige 10 år. 

12-13 maj 2017 
Stockholms universitet, Södra huset, hörsal D9 (plan 3) 

Fri entré! 
ANMÄLAN: osa@polskainstiutet.se 

Språkkunskaper blir allt viktigare i världen samtidigt som språk ofta ses som en onödig belastning, en icke-handfast kunskap. I takt med globaliseringen och folkvandringarna ökar behoven av interkulturell kommunikation och kunskaper i fler moderna språk utom engelska, och antalet flerspråkiga familjer ökar. Samtidigt minskar antalet språk i världen och att föra vidare sitt modersmål ifrågasätts eller ses inte som värdefullt. I Sverige talas det omkring 150 – 200 språk. Vi vill uppmärksamma flerspråkigheten och belysa den.

Konferensen äger rum den 12-13 maj 2017 på Stockholms universitet och består av två konferensdagar. Den första är på polska (förmiddag) och svenska (eftermiddag) och den andra endast på polska, båda är öppna för alla intresserade med fri entré! ANMÄLAN: osa@polskainstiututet.se  

Arrangörer: Polska institutet Stockholm, Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska, Polska lärarnas förening i Sverige  

Fb-evenemang  

Vi rekommenderar:

Polsk poesi på Bok och hav i Karlskrona

12-14 maj 2017
Olika platser i Karlskrona

När första upplagan av Blekinges nya litteraturfestival Bok och hav går av stapeln i Karlskrona medverkar den polska poeten Julia Fiedorczuk och hennes översättare Irena Grönberg. Dessutom medverkar författaren Jan Henrik Swahn, som bland mycket annat även är Olga Tokarczuks översättare.

Vi rekommenderar:

Affischdesign: Leo Westerberg

Spring Morphosis – multikulturell musikgrupp spelar i Malmö

13 maj kl 11.00
Malmö konstmuseum, Skovgaardssalen

Musiker från Sverige, Polen, Danmark, Finland, Island och Brasilien ger en vårkonsert på Malmö konstmuseum. Vårens metamorfos gestaltas i nutida musik i olika stilar, från mer konventionella till avantgarde och jazz.

Release av Den långa vandringen av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Skimrande saga av Martin Widmark och Emilia Dziubak!

I Den långa vandringen bor en flicka och en pojke på varsin sida om havet med sina bästa vänner, katten Missan och hunden Rufus. Men Rufus är gammal och trött och när han dör, försvinner pojken in i sig själv. På andra sidan havet ger sig flickan och Missan iväg på en lång och mödosam vandring. Kan de nå fram till pojken innan det är försent?

      
Website Security Test