EVENTS

 Foto: Magda Wunsche (t v) Agata Grzybowska, Agencja Gazeta (t h)

Polska artister på Intonal 2017 i Malmö

27-30 april 2017
Inkonst
Malmö, Bergsgatan 29


Anna Zaradny och Raphael RogiÅ„ski uppträder i Malmö i slutet av april på festivalen Intonal med stöd av Polska institutet i Stockholm. Under festivalen intervjuas Raphael RogiÅ„ski av Mats Almegård i ett nytt avsnitt av samtalsserien Gram[m]ofon.

Intonal är festivalen för experimentell elektronisk musik. Precis som i tidigare upplagor ligger festivalens fokus på elektroniska musikuttryck som snarare valt svindlande stigar än raka motorleder – allt från spännande ljudlaborationer till experimentell klubbmusik och mäktiga liveframträdanden. Som alltid kommer också konst, film, installationer och artistsamtal vara integrerade delar av festivalen.

ANNA ZARADNY är ljud- och bildkonstnär, kompositör, musiker och konstkurator. Som kompositör och instrumentalist rör sig Anna Zaradny i ett brett spektrum av genrer, från akustisk improvisation inom samtida minimalism till komplex komposition av experimentell elektronik.

RAPHAEL ROGIŃSKI är gitarrist, kompositör och musiker, improvisatör med utbildning i både jazz och klassiskt, och har dessutom kompletterat sin utbildning med musikvetenskap och etnomusikologi. Han har djupa band till den judiska kulturen, forskar om dess bortglömda traditioner och överför dem till nutiden.

Vi rekommenderar:

Polska teatergruppen Teraz Poliż spelar på Turteatern

Whenever there are people to dance, until than we're gonna
blaue Frau & Teraz Poliż
27, 28, 29 april kl 19
Turteatern, Lågskärsvägen 13, T-bana Kärrtorp


Polens och Finlands enda feministiska scenkonstkompanier Teraz Poliż (PL) och Blaue Frau (FIN) gör ett unikt Sverigebesök och bjuder in dig till sitt feministiska utopia!

Raphael Rogiński i samtalsserien Gram[m]ofon

29 april 2017
konsert: kl. 18.00 på Intonal
samtal kl 19.00 på IAC, Red Room
Malmö


Gram[m]ofon = Samtal + podcast + spelning – artister om de tio låtar ur musikhistorien som betytt mest för dem

Lär känna kompositören och musikern Raphael RogiÅ„ski genom ett personligt samtal med Mats Almegård och lyssna till hans favoritmusik!
En skivsamling (eller en Gram[m]ofon) är inte enbart en apparat som spelar musik. I kombination med skivorna är den också ett instrument som berättar en persons historia.

Release av Den långa vandringen av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Skimrande saga av Martin Widmark och Emilia Dziubak!

I Den långa vandringen bor en flicka och en pojke på varsin sida om havet med sina bästa vänner, katten Missan och hunden Rufus. Men Rufus är gammal och trött och när han dör, försvinner pojken in i sig själv. På andra sidan havet ger sig flickan och Missan iväg på en lång och mödosam vandring. Kan de nå fram till pojken innan det är försent?

      
Website Security Test