Program

Europeiska Språkdagen och Språkcaféet på Europahuset

26 september 2017  kl. 09.00-15.00
Europahuset, plan 2, Regeringsgatan 65,
Stockholm

Var med och fira Europeiska språkdagen!
Europeiska språkdagen, som firades för första gången i samband med Språkåret 2001 på initiativ av EU och Europarådet, infaller den 26 september varje år. Syftet är att visa att det är viktigt och roligt med språk. "Nätverket Språkdagen" består av ett antal språkinstitut och organisationer och tillsammans ordnar vi ett språkcafé i Stockholm samt en tävling för hela landet.

Språkcafé

I Stockholm firar vi som vanligt den europeiska språkdagen med ett språkcafé på Europahuset. Där erbjuds minispråkkurser i bl.a. polska, spanska, estniska, esperanto, tjeckiska, franska, tyska, och teckenspråk. Ett utmärkt tillfälle att prova på nya språk! Vi välkomnar skolklasser från högstadiet och gymnasiet. Besöket tar cirka 45 minuter. Alla platser är nu bokade.

Tävling: Illustrera ett ordspråk

Tävlingen vänder sig till elever på högstadiet och gymnasiet. Den görs individuellt och första pris är en språkresa!
Välj ett ordspråk skrivet på ett av EU:s 24 officiella språk (dock inte svenska eller engelska). Översätt och illustrera ordspråket med ett foto, ett collage eller en teckning. Skriv också en kort text på max 50 ord, på samma språk som ordspråket, och motivera ditt val.
Tävlingsbidragen ska vara oss tillhanda senast måndag den 18 september.
Skicka ditt bidrag (foto, collage eller teckning samt motiveringen) till följande adress:

Goethe-Institut
Att: Viktor Englund
Bryggargatan 12 A
111 21 Stockholm

Läs mer på vår Facebooksida

« Tillbaka
      
Website Security Test