Program


Polsk film Two/Dwie på årets Rex 2011
recent experimental short films

Klarabiografen
Kulturhuset
Biljetter 60 kr

För tredje året i rad presenterar Kulturhuset och EUNIC nya europeiska kortfilmer. De flesta av filmerna har visats världen över på internationella filmfestivaler och ett flertal har belönats med priser. Några av filmarna har använt experimentella tekniker medan andra vill utmana ditt sätt att se på saker och ting.

''Two'' av Lucia von Horn Pagano är historien om en flicka vars mamma ska gifta sig på nytt. Under förberedelserna ska hon bo hemma hos sin pappa och hans nya familj. I mötet med halvsyskonen blottläggs skillnaderna mellan dem och en pyrande konflikt går mot sin urladdning. Filmen hade sin svenska premiär på Göteborg International Film Festival 2011.

Lucia von Horn Pagano, född 1984 i Stockholm, studerar vid den berömda filmskolan i Lodz

REX är ett samarbete mellan Kulturhuset och EUNIC

Stockholm EUNIC grundades 2007. Idag formar 17 nationella kulturinstitut och ambassader med EU-medlemskap i Stockholm ett så kallat Eunic cluster, ett svenskt nätverk för europeiska organisationer som arbetar inom kultursektorn.

Läs mer om EUNIC på:
www.eunic-euope.eu

Läs mer om festivalen:
http://www.kulturhuset.stockholm.se/default.asp?id=3191&domain=http%3A%2F%2Fwww.kulturhuset.stockholm.se%2F&url=default.asp%3Fid%3D37702

« Tillbaka
      
Website Security Test