Program

Chopin Impressions: nya tolkningar av Chopin med polska och svenska jazzmusiker 

14 oktober kl 19.00
TeaterStudio Lederman, Gästrikegatan 13
Stockholm


Biljetter köpes via teater.lederman(@)tele2.se eller 08-30 30 94.
Biljettpris 200:- (studerande/pensionär 100:-)


Medverkande:
Leszek Kułakowski – piano, arrangemang
Mikael Godée – sopransax, flöjt, arrangemang
Ebba Westerberg – slagverk
Tomasz Sowínsky – trummor
Piotr Kułakowski – kontrabas


Leszek Kułakowski Chopin Impressions
är ett nytt och spännande samarbete där den polske jazzgiganten Leszek Kułakowski har bjudit in musikerna Mikael Godée och Ebba Westerberg för att tillsammans med hans trio skapa nya tolkningar av Chopins kosmopolitiska musik.

Leszek Kułakowski
är en gigant inom polsk jazz och beskrivs som en jazzvisionär då han ständigt prövar nya vägar att kombinera jazz och modern musik. Professor och grundare av jazzavdelningen på musikaliska akademin i Gdansk, visionär inom den så kallade ”Third stream”, utforskare av nya kompositionsmetoder såsom slumpmusik och polytonalitet och konstnärlig ledare för Komeda Jazz festival (www.en.komedajazz.com). Han har tilldelats en hedersam utmärkelse av det polska kulturministeriet för "enastående insatser för den polska kulturens utveckling".

Kułakowski har komponerat över 150 stycken för både symfoniorkestrar kammarensembler, storband och jazzgrupper och har samarbetat med en mängd storheter på den internationella jazzscenen. Han turnerar flitigt över hela världen och nu har det äntligen blivit dags för den svenska publiken att få ta del av hans inspirerande musik.

Leszek Kułakowski Chopin Impressions är hans senaste projekt för att fortsätta utveckla den polska musikskatten. Med helt nya arrangemang av Chopins musik för jazzkvintett, och med spännande influenser från gästmusikerna Mikael Godée och Ebba Westerberg, omskapas Chopins kompositioner till musik för vår tid; odödlig och framåtblickande.

Sagt om Mikael Godée: "Denne skicklige och sociale musikant har vandrat genom många konstellationer med glatt melodiskt humör och stor integritet". Godée har belönats med både Grammis och "Jazz i Sverige" priset, för sin musikaliska gärning.
Ebba Westerberg är ett musikaliskt fenomen utan dess like. Med sina många slagverk förgyller hon de mest varierade konstellationer från nyopera till frijazz. Publiken hålls fängslad av såväl det visuella landskap Westerberg skapar som det unika sound som färgar musiken. Chopins musik med brasiliansk musikbåge är en ny utmaning som Westerberg gladeligen tar sig an.

I samarbete med Stockholms Jazzfestival
Med stöd av Polska institutet i Stockholm och the Ministry of Culture and National Heritage of Republic of Poland
Chopin Impressions ska spelas även i:
Örebro 13 okt
Trollhättan 28 okt
Göteborg Hagakyrkan 27 okt
Halmstad 29 okt

Stockholm jazzfestival TeaterStudio Lederman 14 okt
Halmstad Kulturverket 29 okt
Riga, Lettland 15 nov
Vilnius, Litauen 16 nov
Słupsk, Komeda jazzfestival, Polen 17 nov
Lębork, Polen 19 nov

« Tillbaka
      
Website Security Test