Program/Events
JUNI 2020
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Följ oss
Program

 

Whenever there are people to dance, until than we´re gonna

Blaue Frau (FIN) & Teraz Poliż (PL)
Urpremiär Finland: 22.11.2014 kl.19
24-29.11.2014 kl. 19
Pop Up Art House, Helsingfors, Skillnadsgatan 7 B.
Premiär i Polen, 20.2.2015, Warszawa

Biljetter 20 €/15 €

Om det som känns mest omöjligt att förändra i ditt liv plötsligt kunde förändras, vem skulle du då vara? Blaue Frau och Teraz Poliż  inbjuder till en kväll fylld av feministisk utopi. Utopi betyder ingen plats, men vi väljer att tro att platsen finns. Eller kanske är vägen mot utopin själva utopin. Att dansa tills det blir morgon utan att bli sexualiserad. Att välja att tro på sina egna val. Att inte låta sammanhangen definiera dej, att det är du som definierar sammanhangen. Att bli älskad. Att vara daenerys från game of thrones. Att älska. Att någon rör vid dej. Att vara hel. Att vara i nuet. Diversitet. Att ha sex.

Välkommen till en kväll där gränsen mellan aktör och åskådare, regissör och skådespelare, fantasi och verklighet förskjuts. Välkommen till en kväll där vi, på riktigt, väljer att tro att förändring är möjlig.
”If i can’t dance to it, it is not my revolution” – Emma Goldman.

Teraz Poliż är en feministisk teatergrupp från Polen. Gruppen har vunnit talrika priser runt om i Polen för sin föreställning ”LIMINAL. I am the dream I must not dream”. Deras föreställning PSYCHOSIS gjordes i Amnesty Internationals regi och föreställningen A DRESS WITH A HOLE gjordes i samarbete med The Centre of Women Rights.

ARBETSGRUPP: SONJA AHLFORS, JOANNA WINGREN, ULA KIJAK, ADRIANNA KORNECKA, MARTA JALOWSKA,EMANUELA OSOWSKA, DOROTA GLAC, GABRIELLE VAARA, FREDRIK GRÄSBECK, JOHAN ISAKSSON.
Med hjälp av: Carl Knif, Tiina Rosenberg, Annika Tudeer, Prof. Monika PÅ‚atek, Milena TrzciÅ„ska & Łukasz StÄ™pnik, Łukasz Wójcicki, Mateusz Szymanówka. Samarbetet sker med stöd av Polska institutet i Stockholm.
Språk: svenska, polska, engelska.

Läs mer om föreställningen
Läs mer om Blaue Frau
info@blauefrau.com

« Tillbaka
      
Website Security Test