Program/Events
JUNI 2020
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Följ oss
Program


Utställningen A Million to One

26 oktober - 23 november
Badrum i Fittja och i Botkyrka konsthall

Konstnärer:
Aleksandra Wasilkowska, Naomi Draper, Agnes Mohlin, Magda WÄ™grzyn, Luis Filipe Rocha 

One Million to One är en utställning som äger rum i hemmets mest privata rum, badrummet, och tillägnas endast en person. Utställningen utmanar begrepp som "publik" och "konstverk" där vanligtvis själva utställningen är slutdestinationen för det konstnärliga arbetet och där mötet med en bredare publik äger rum. Upplevelsen av konst ska oftast vara tillgänglig för så många som möjligt. I One Million to One vänder konstnärerna på den idén och går även emot Marcel Duchamps tidiga pissoar-verk där det vardagliga objektet omformulerades till konst. I stället återgår konstverket till badrummet och blir ett exklusivt objekt, undangömd för den breda publikens blick. Konsten är inte evig, den förändras och försvinner, så småningom smälter den in i det vardagliga med dess rutiner och tabun. Eller som Stephen Hicks säger om Duchamps gest "...konst är något du pissar på".

26 oktober öppnade ett utställningsprojektet med ett seminarium i Botkyrka konsthall.
11.00 - 16.00 Inbjudna gäster är Katarina Bonnevier, arkitekt, forskare och konstnär och Zöhre Alici boende i Fittja vars badrum rymmer utställningen A Million to One.

Projektet är en del av Locis - ett samarbete mellan Leitrim County Council Arts Office i Irland, Centret för samtidskonst i ToruÅ„, Polen samt Residence Botkyrka och Botkyrka konsthall. Projektet genomförs med stöd av EU:s kulturprogram samt Polska institutet i Stockholm.

Läs mer om Aleksandra Wasilkowska

Foto: Magda Węgrzyn

« Tillbaka
      
Website Security Test