Program/Events
JUNI 2020
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Följ oss
Program

Gästspel på Tonsalen: Sláva och Chorea - arbetsdemonstration

13 december 2019 kl 19.00-20.00
Tonsalen,
Kyrkogårdsvägen 2, Huddinge

 
Tillsammans ger teatergrupperna en arbetsdemonstration som avslutning på en veckas metodutbyte. Förenade av den unika blandningen av fysiska teater och sång fördjupar de sin förståelse. Sláva och Chorea redovisar i aktion och dialog vad som förenar grupperna;. och även olikheter i metodik mm.
 
Teatr CHOREA är en polsk grupp från Łódź bestående av konstnärer, performanceartister, musiker, dansare, skådespelare, teaterpraktiker och teaterteoretiker. Namnet kommer från en antik grekisk term som syftar på treenighet mellan musik, ord och rörelse. I början av sin verksamhet arbetade gruppen med forskning om dansens och musikens källor i den antika kulturen. Idag skapar den föreställningar som konfronterar tradition och nutid.
 
Teatern har utformat sin egen träning med övningar för kropp, röst och rytm, i par och i grupp. Målet är att utforska rörelse, ljud och ord som materia förenade i en integrerad helhet. En viktig del av verksamheten är arbete med marginaliserade grupper i samhället.
 
Teater Sláva är en fysisk och musikbaserad teater som gör föreställningar, konserter och pedagogik fyllt med röst och rörelse för barn som vuxna över hela världen.
 
Teater Sláva är en svensk fri teatergrupp som funnits och odlat sin särart i 25 år. Uttrycket är fysisk totalteater där sång, text, rörelse och energi blandas samman i visuellt starka bilder. Gruppen arbetar mycket med köruttryck i röst och rörelse, och med det solistiska i kontrast. Forskandet i den enskilda mänskliga förmågan och i gruppdynamikens kraft, i samarbetet och utbytet mellan kropp och röst har fört arbetet framåt. Att våga utmana sig själva tillsammans med publiken och därmed visa på människans inneboende möjligheter är ett av teaterns mål.
 
Arrangeras av Teater Sláva & Tonsalen med stöd av Polska institutet i Stockholm.

Biljetter: 100/50 kr, www.teaterslava.org
Info: 08-551 705 17, info@teaterslava.org
 
Mer info: https://teater-slava.squarespace.com/kalender3

« Tillbaka
      
Website Security Test