Program

Polska inslag på Carl International Film Festival

23-28 augusti 2019
Carl International Film Festival
Karlskrona


Den 3:e upplagan av Carl International Film Festival i Karlskrona har ett fokus på nya filmer från Östersjöregionen som presenteras i huvudprogrammet med en lång spelfilm eller dokumentärfilm. Festivalen syftar till att främja öppenhet och frihet med ett särskilt fokus på filmer från Finland, Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland, Sverige och Norge. Årets huvudtema är Hållbarhet. Över 40 programpunkter och 13 långfilmspremiärer presenteras mellan 23–28 augusti.

Fem polska filmer och samproduktioner visas under årets upplaga av Carl International Film Festival:

MONUMENT av Jagoda Szelc

visas 28 augusti kl 16.00, Biostaden 3

Tjugo studenter befinner sig på väg till sin praktik på ett hotell. De vaknar upp i en nedkyld buss, utan förare och med en i gruppen saknad. Väl på hotellet tilldelas samtliga kvinnor namnet ”Ania”och männen ”Pawel” och alla ges strikta uppgifter och ansvarsområden. Hotellgästerna ska adresseras ”kunder”. Atmosfären växer sig allt mer hotfull och de förvirrade praktikanterna börjar stegvis tappa greppet om tid och rum. Efter sin prisbelönta debutfilm Tower. A Bright Day etablerade Jagoda Szelc sig snabbt som en av Polens mest intressanta och djärva nya röster. Med Monument presenterar Szelc en tät konstnärlig psykologisk thriller där hon återigen visar att hon är mer intresserad av frågor än svar.

Mer: https://www.ciff.se/events/monument/


WEREWOLF/WILKOŁAK av Adrian Panek
visas 27 augusti kl 20.30, Biostaden 3

Krigsthriller möter skräckfantasi möter coming-of-age-drama i Adrian Paneks originella Andra världskriget-skildring. Sommaren 1945 omvandlas ett övergivet hus på den polska landsbygden tillbarnhem för åtta barn befriade från ett närliggande koncentrationsläger. Sakta börjar barnen få tillbaka delar av sin barndom, men skräcken återvänder snart när skogarna börjar eka av de blod-törstiga och utsvultna SS-hundarnas skall. Utan varken elektricitet eller mat brottas barnen med sina överlevnadsinstinkter medan de ger sig in för att kämpa mot de skräckinjagande bestarna. Werewolf är en mörk fabel om kampen för att återfå sin tro på människan efter att ha gått igenom det mest otänkbara helvete. Trollbindande foto och lysande barnskådespelare.

Mer: https://www.ciff.se/events/werewolf/

 

Polsk-svenska filmaren Agnieszka Łukasiak deltar i programmet Baltic Identity Film Tour som behandlar frågan om genemnsam identitet kring Östersjön som avspeglas i ländernas filmproduktion. Samtalet föregås av en visning av sex kortfilmer däribland tre polska filmer: 

THE DEAL av Ewa Smyk
THE BEACH / PLAŻA av Dawid Chrąchol och Bartosz Zimniak
LAST SEASON/OSTATNI SEZON av Sławomir Witek

visas 25 augusti kl 12.00-13.30, Biostaden

Mer: https://www.ciff.se/events/baltic-identity-film-tour/


Kolla in årets program här.

Festivalen arrangeras i samarbete med Polska institutet i Stockholm.

« Tillbaka
      
Website Security Test