Program

I Krzysztof Pendereckis trädgård

20 maj 2020 

Polens nationella kulturinstitut Adam Mickiewiczinstitutet bygger nu upp en virtuell interaktiv trädgård inspirerad av Krzysztof Pendereckis musik. ”Penderecki’s Garden” kommer att blomma för fullt i november, men redan nu har användarna möjlighet att följa hur projektet utvecklas.

Pendereckis trädgård är ett digitalt projekt som handlar om minnet av tonsättaren, men det vill också ge en beskrivning av hans person och visa på hans inflytande på dagens musikliv och på andra konstformer. Ledmotiv för projektet är en av Krzysztof Penderckis största passioner – trädgården.

På den virtuella platsen kommer man att kunna lyssna på mästarens musik och lära känna hans konstnärliga och personliga biografi. Det blir inte bara en kunskapsbank utan också en plats för att ta del av andra konstverk ur olika genrer inspirerade av Penderecki.

Pendereckis trädgård riktar sig till en internationell publik. Hela innehållet kommer att finnas på engelska. Premiären är planerad till Pendereckis födelsedag 23 november. Men redan nu kan du följa projektets utveckling på www.PendereckisGarden.pl.

Medan du väntar kan du spela Adam Mickiewiczinstitutets ljudmemoryspel, där det handlar om att hitta par av delar av Pendereckis verk i stället för av bilder. Spelet finns på sidan www.MemoryPenderecki.pl.

Projektet är en del av Adam Mickiewiczinstitutets internationella kulturprogram som genomförs inom flerårsprogrammet NIEPODLEGŁA åren 2017-2022.

« Tillbaka
      
Website Security Test