Program

100 skäl till att du gillar Polen. Visa varför du gillar Polen på hundraårsdagen av självständigheten.


Masuriens sjöar, Bieszczadybergen, palatset i Wilanów, eller kanske folkdansen, pepparkakorna från Toruń eller storkarna? Visa vad du gillar bäst i Polen. Ta ett kort, spela in en film och lägg upp  på Twitter, Facebook eller Instagram under hashtaggen #likePolska.

I kampanjen #likePolska vill vi visa upp Polens bästa sidor: den rika historien, alla vackra platser, kulturen, traditionerna, världsberömda polacker som Chopin eller Marie Skłodowska-Curie. Möjligheterna är oändliga, alla kan dela sin favorithistoria om Polen. Alla kan delta oavsett var du bor i världen, skriv bara något fint om Polen i sociala medier.

Hur du deltar i aktionen #likePolska

Lägg upp ett foto eller en film som visar det du gillar bäst med Polen: en plats, maträtt, sedvänja, föremål eller person. Stora torget i Kraków eller en pärla som bara du känner till, polska piroger eller någon lokal specialité, bärnstenssmycken eller folkligt konsthantverk, ett berömt konstverk eller ett familjeminne – varje berättelse om Polen är spännande, nu väntar vi på din. Lägg upp fotot med en kort beskrivning den 11 november på Twitter, Facebook (som offentligt inlägg) eller Instagram med hashtagg #PL100 eller #likePolska och delta i firandet av hundraårsdagen av Polens återupprättade självständighet tillsammans med alla andra.

De bästa och intressantaste inläggen publiceras på Poland.pl på Facebook och på @Polska och @Poland på Twitter. Du kan också delta i kampanjen genom att lägga till logon #likePolska (här är en länk) på din Facebookprofil eller lägga upp foton med loggan #likePolska med hjälp av det här fotoverktyget (kan användas på Facebook i mobilen).

Mer om kampanjen finns på hemsidan Poland.pl och Facebookprofilen facebook.com/polska/, eller om du följer inlägg med hashtaggen #likePolska och #PL100.


Polska utrikesministeriet
pressavdelningen

 

« Tillbaka
      
Website Security Test